BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Değişmeyen tek şey değişimdir

Türkiye’de son elli yılda çok yoğun ve kapsamlı bir toplumsal değişim yaşanıyor. İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) toplumsal değişimin masaya yatırılacağı Toplumsal Değişim Sempozyumu’nu düzenliyor.

Abone ol

Bugüne kadar Batı toplumları insanlığa ideal toplum olarak sunuldu. Batı toplumlarındaki değişim gerçeğini merkeze alan sosyal değişim teorileri ile Batı toplumları insanlığa ideal toplum olarak sunuldu. Hâlbuki her toplumun tarihsel gelişimi ve değişim süreçleri göz önünde tutularak; o toplumun yapısını ve değişim gerçeğini kavrayacak sosyal değişim teorileri inşa edilmeli idi.

Bu durumun, toplumsal değişim kavramının farklı disiplinler tarafından tanımlanması ve tartışılmasını zorunlu kıldığına inanan İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH), toplumsal değişim konusunu masaya yatırıyor. 25-26-27 Mart 2016 tarihlerinde toplumsal değişimin kapsamlı bir şekilde ele alınacağı “Toplumsal Değişim Sempozyumu”nu düzenliyor.

İstanbul Eyüp’te bulunan Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleştirilecek sempozyumda, toplumda meydana gelen siyasi, ekonomik, sosyal ve demografik değişimler ve bu değişimlerin sebep sonuç ilişkileri enine boyuna konuşulacak. Sempozyum temaları şöyle; Toplumsal Değişim ve; Ekonomi, Din, Kültür, Siyaset, Demografi, Eğitim, Teknoloji, Kitle İletişim Araçları, Aile, Kadın, Gençlik, Göç, Kentleşme

İnsan ve Medeniyet Hareketi, Türkiye'de toplumsal değişim hakkında çalışan akademisyenleri, kamu kurum ve kuruluşlarını, STK'ları ve ilgili özel sektör toplumsal değişim konusunu konuşmaya davet ediyor.

Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgi almak ve izleyici olma başvurusu için; www.toplumsaldegisim.com