BIST 10.320
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.457,62
HABER /  DÜNYA

ABden Filistine darbe

Filistin yönetiminin en büyük dış destekçisi olan AB, Hamas hükümetine yardımlarını dondurdu.

Abone ol

Yıllık yaklaşık 500 milyon euro ile Filistin yönetiminin en büyük dış destekçisi olan AB, Hamas hükümetine yardımların dondurulmasını onayladı.

AB dışişleri bakanlarını buluşturan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi'nde bu yönde karar alındığını bildiren Hollanda Dışişleri Bakanı Bernard Bot, “Filistin'de hükümet kurumlarına para gönderilmeyecek. Fakat insani yardımları sürdüreceğiz” dedi.

Filistin halkının bir seçimde bulunduğunu, şimdi de “sonuçlarına katlanması gerektiğini” ifade eden Bot, yine de temel ihtiyaçların nasıl karşılanabileceği konusunda çaba göstereceklerini kaydetti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ise “özgür iradeleriyle Hamas'ı seçtikleri için Filistin halkını cezalandırmak istemediklerini” vurgulayarak, “Aynı zamanda demokratik olarak seçim kazanan Hamas'ın sorumluluklarının farkında olması gerekir. Bu da her demokratın yapması gerektiği gibi şiddetten kaçınmaktır” diye konuştu.

AB Komisyonu'ndan cuma günü yapılan açıklamada, Filistin yönetimine ayrılan yardımın dondurulduğu bildirilirken, “AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi öncesinde bu adımın yönlendirme amacı taşımadığı” ifade edilmişti.