BIST 9.080
DOLAR 32,41
EURO 35,05
ALTIN 2.328,51
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Türkiye'ye Hamas çağrısı

ABD yönetimi Gazze'deki şiddetin durması için Türkiye ve Mısır'a ikinci kez çağrıda bulundu.

Abone ol

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Türkiye ile Mısır 'ın '' Hamas konusunda harekete geçmede yapıcı rol oynama yeteneğine'' sahip olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'ya, Asya'ya yapacağı ziyarette eşlik eden Rhodes, Air Force One uçağında basın mensuplarına Gazze'deki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Obama'nın Türkiye ve Mısır'daki liderlerle Gazze konusunda görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Rhodes, bu ülkelerin ''Hamas konusunda hareket geçmede yapıcı rol oynama'' ve saldırıların şiddetinin düşürülmesini teşvik etme yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

SORUMLU HAMAS

ABD yönetiminin Gazze 'deki şiddetin tırmanmasından Hamas'ı sorumlu tuttuğunu ifade eden Rhodes, Beyaz Saray 'ın İsrail'in kendini savunma hakkının bulunduğuna inandığını kaydetti.

İsrail lilerin uyguladıkları askeri taktik ve operasyonlar konusunda karar verme hakkına sahip olduğuna işaret eden Rhodes, ABD'nin ve İsrail'in, Hamas'ın denetimindeki Gazze Şeridi'nden gelen roket ateşini durdurmak istediğini vurguladı.

Rhodes, Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Hamas'ın İsrail'e açtığı ateşi kesmesi koşuluyla, ''gerilimin azaltılmasının tercih edildiği'' konusunda hemfikir olduğunu kaydetti.