BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Kobani'deki IŞİD hedeflerine 14 saldırı

ABD savaş uçaklarının son iki günde Suriye'nin Kürt kenti Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerine 14 saldırı düzenlediği açıklandı. ABD ordusu, vurulan hedefler arasında IŞİD'in elinde bulunan 19 binanın ve iki komuta merkezinin olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD ordusu, savaş uçaklarının Suriye sınırındaki Kürt kenti Kobani yakınlarındaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine 14 kez hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Fransız Haber Ajansı (AFP)'ye göre ordunun açıklamasında Çarşamba ve Perşembe günü gerçekleştirilen saldırılarda IŞİD'in elinde bulunan 19 binanın, iki komuta merkezinin, bir ağır makineli tüfeğin, üç keskin nişancı noktasının ve başka hedeflerin vurulduğu açıklandı.

Ordunun kayıtlarına göre 27 Eylül'den bu yana Kobani yakınlarda 100'den fazla hava saldırısı gerçekleştirildi.

Bu esnada kentteki Kürt güçleri Halk Savunma Birlikler (YPG) ile IŞİD üyeleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

BBC'ye konuşan YPG komutanlarından İdris Nassan son günlerde IŞİD'in şehrin yüzde 20'den fazlasının kontrolünü kaybettiğini söyledi.

Kentte devam eden çatışmalar Türkiye sınırındaki Suruç ilçesinden izlenecek kadar yakında.

IŞİD'in kenti kuşatması ve devam eden savaş Türkiye'de protesto gösterilerine neden olmuş, birçok şehirde meydana gelen olaylarda en az 35 kişi hayatını kaybetmişti.

AFP'nin haberine göre ABD'li ordu yetkilileri Kobani'nin sonunda IŞİD'in eline düşebileceğini ancak kentin "stratejik" bir yer olmadığını, Kobani'den daha önemli noktalar bulunduğunu söylüyor. Orduya göre bahsedilen noktalar özellikle Irak'ın batısında ve Bağdat'ın dış bölgelerinde.

Ancak yetkililer Türkiye sınırından izlenebilen çatışmalara yoğun medya ilgisi nedeni ile kentin bir simgeye dönüştüğünü söylüyor.

PKK ise, Türkiye hükümeti ile devam eden müzakere sürecinde Kobani'nin kritik önemde olduğunu söylemiş, kentin IŞİD'e düşmesi halinde sürecin biteceğini söylemişti.

Türkiye hükümeti ise hem IŞİD'in hem de PKK örgütünün Suriye kolu olarak görülen YPG'nin "terör örgütleri" olduğunu söylüyor.