BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Bakan'dan Kobani'ye operasyon açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 23'üncü Akdemik Yılı'nı açtı.

Abone ol

ADÜ'de öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Çelik'in Dünya'nın 15 yıl içinde efendi ve kölelerden ibaret olacağı; bu nedenle efendiler sınıfında yer almak isteniyorsa geleceğin bilimde olduğu sözleri dikkati çekti. IŞİD saldırısı altındaki Kobani hakkında konuşan Bakan Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Kobani'ye olası bir kara harekatı düzenlemesine karşı olumsuz görüşünü açıkladı.

"KOBANİ'DE BİR TEK BİLE SİVİL VATANDAŞ KALMADI"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Kobani için kara harekatı düzenlemediği yönünde eleştiriler yapıldığına işaret ederken şöyle konuştu:

"Dün Alman Ekonomi Bakanına da söyledim. Kobani'de bir tek bile sivil vatandaş kalmadı. Orada bir savaş sürüyor. Birileriniz kavgası sürüyor. Kuzey Irak ve Suriye'de yaşanan ateş çemberiniz bu şekilde ortaya çıkmasında Türkiye bu coğrafyada tek masum ülkedir. Bizim Irak'ın bu hale gelmesinde zerre katkımız yoktur. Olumsuz anlamda yol ama olumlu anlamda çok katkımız var. IŞİD'ın bu hale gelmesini sağlayanlar arasında hiçbir zaman Türkiye olmamıştır. Bunu ortaya çıkaranlar da bellidir. Danimarka, 'Türkiye, etrafındaki ülkelerle Kobani'ye girsin' diyor. Senin evladın kıymetli karadan girmiyorsun da, benim Mehmet'im kıymetli değil mi? Orada bir tane şehit verdiğim zaman benim şehidimin anası 'Benim evladım niçin oraya gitti' diye sormayacak mı? Orada ülke ve milletimin kadim menfaatlerini görmeden, bilmeden yok öyle bir şey"