BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

5 bin PKK'lı Kobani için açlık grevine başladı!

IŞİD'in Kobani'ye saldırılarına dikkat çekmek ve insani yardım koridoru açılması için cezaevlerindeki 5 bin PKK'lı açlık grevine başladı.

Abone ol

Diyarbakır Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (Diyar Tuhad-Der) üyeleri, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelerek, "PKK'lı, PJAK'lı tutsakları Kobani direnişini selamlıyoruz" yazılı pankart açtı.

Derneğin Şube Başkanı Cahit Demirkarın, IŞİD'ın Kobani'ye saldırılarının 32'nci güne ulaştığını belirterek, cezaevlerindeki 5 bin PKK'lının IŞİD'in Kobani'ye saldırılarına dikkat çekmek ve Kobani'ye insani yardım koridorunu açılması için cezaevlerinde açlık grevine başladığını söyledi.

YARDIM KORİDORU AÇILSIN TALEBİ

Türkiye 'nin Kobani'nin düşmesini istemiyorsa PYD ve Rojava'nın statüsünü tanıması gerektiğini öne süren Demirkıran, şöyle dedi:

"Kobani'ye derhal 'Yardım koridoru' açmalıdır. Bu bağlamda Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde bulunan yaklaşık 5 bin PKK'lı ve PJAK'lı tutsaklar 15 Ekim'den başlayan açlık grevine girmiş bulunmaktadır. AKP Hükümet'inin Rojava üzerindeki politikalarından vazgeçmesi ve Kobani'ye yardım koridorunun derhal açılması için PKK'lı ve PJAK'lı tutsakların başlattığı açlık grevini dernek olarak destekliyor, tutsak yoldaşlarımızın taleplerinin bizimde taleplerimiz olduğunu belirtiyoruz."