BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
HABER /  DÜNYA

ABD'de ırkçı polis tarafından öldürülen Floyd’un son sözleri ortaya çıktı!

ABD ırkçı polis tarafından öldürülen siyahi George Floyd'un son sözleri ve polisin konuşmalarının deşifresi yayımlandı. Kayıtta Floyd'un 'Çocuklarıma onları sevdiğimi söyleyin. Ben öldüm!' sözleri duygulandırırken, polis memurunun 'Konuşmak için fazla oksijen gerekir' cümlesi tepki çekti.

Abone ol

ABD'de ırkçı cinayete kurban giden George Floyd ile katil zanlısı polis arasında yaşanan diyaloğun kaydı ortaya çıktı. Yayınlanan deşifrede, Floyd'un katil zanlısı polise "Beni öldüreceksin adamım" dediği, polisin ise Floyd'u "O zaman bağırmayı kes, nefes almak için oksijene ihtiyacın var" ifadeleriyle yanıtladığı görüldü.

ABD Minneapolis'te yaşayan siyah Amerikalı George Floyd'un öldürülmesine ilişkin dava devam ediyor.

Devam eden duruşmalarda, Floyd'un ölmeden önceki son anlarına ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı. 

En az 20 defa 'Nefes alamıyorum' demiş

Mahkemede, Chauvin'in üniformasında bulunan polis kamerası tarafından kaydedilen görüntülerin deşifresi yayınladı. Kayda geçen konuşmalara göre Floyd'un en az 20 defa "Nefes alamıyorum" dediği tespit edildi.

Kayda göre, polis memuru Chauvin ise Floyd'a bağırmamasını ve 'nefes almak için oksijene ihtiyaç duyacağını' söylediği görülüyor.

Polis tarafından yerde nefessiz bir şekilde tutulan Floyd'un ayrıca, "Anne, seni seviyorum, çocuklarıma onları sevdiğimi söyle, öldüm" ifadelerini kullandığı da belirtildi.

'Biraz suya ihtiyacım var, lütfen'

Son sözlerinin açıklandığı mahkemede ayrıca, yaklaşık 9 dakika boyunca polis tarafından boynuna bastırılan Floyd'un çok defa yardım talebinde bulunduğu ve şunları söylediği açıklandı.

"Dayanamıyorum, ben klostrofobiğim. Karnım, boynum ağrıyor, her şey acıtıyor. Biraz suya ihtiyacım var, lütfen. Lütfen? Nefes alamıyorum."

Polis memuru Chauvin'in ise, kendisine "Beni öldüreceksin adamım" diyen Floyd'a "O zaman bağırmayı kes, nefes almak için oksijene ihtiyacın var" dediği görüldü.

Yan yatırma teklifini reddetti

Öte yandan, kayda göre olay yerinde bulunan polis memurlarından Thomas Lane'in ise Floyd'u yan yatırmayı teklif ettiği, Chauvin'in ise "Hayır, bu şekilde kalacak" ifadeleriyle Lane'in teklifini reddettiği belirlendi.

'Anne seni seviyorum. Ben öldüm'

Chauvin’in 8 dakika 46 saniye boynuna baskı uyguladığı Floyd, gözyaşları içinde “Anne seni seviyorum. Çocuklarıma onları sevdiğimi söyleyin. Ben öldüm” ifadelerini kullanıyor.

ABD basınına göre söz konusu konuşma metni, Lane'in avukatı tarafından yapılan girişimler sonucunda yayınlandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
George Floyd için ilk cenaze töreni düzenlendi! Tabutun üzerinde dikkat çeken yazı
Foto Galeri George Floyd için ilk cenaze töreni düzenlendi! Tabutun üzerinde dikkat çeken yazı Galeriye Gözat