BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  DÜNYA

ABD medyası yazdı! Türkiye'nin ABD'ye karşı kullanacağı koz

Rus yapımı S-400'lerin sevkiyatı sürerken ABD'nin Türkiye'ye karşı nasıl yaptırımlar uygulayacağı merak ediliyor. ABD medyası ise Türkiye'ye yapılacak yaptırıma karşı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde İncirlik kozu olduğuna dikkat çekti.

Abone ol

S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimatının başlamasının ardından Washington’ın atacağı olası adımlar merak edilirken, Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan “Erdoğan, NATO yerine Putin’i tercih etti” başlıklı makalede Başkan Erdoğan’ın S-400 satın almasının aynı zamanda NATO ittifakını test etmesi anlamına geldiğine işaret edildi.

Yazıda “Türkiye, ABD’nin potansiyel yaptırım uyarılarına rağmen Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini teslim almaya başladı. ABD ve NATO’nun Türkiye’nin ittifaktaki yerini yeniden düşünmelerinden başka bir seçeneği yok” cümlesi dikkat çekti. Bununla birlikte ABD’nin uygulayacağı olası yaptırımlardan da söz edilerek Türkiye’nin elinde ‘İncirlik Üssü’ kozu bulunduğu belirtildi.

S-400’ler öyle ya da böyle NATO uçaklarını düşürmek için tasarlandı

“G-20 Zirvesi’nde ABD Başkanı’nın yatıştırıcı yaklaşımını Türkler Trump’ın yaptırımı es geçeceği şeklinde yorumlamış olabilir. Eğer Trump bir şey yapmazsa Kongre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a müttefiklerine ihanet etmenin bedelini göstermeli. Bu satın alma Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması anlamına gelmelidir. ABD’li yetkililer, Türkiye’nin S-400’ünü kullanmaya yardım edecek Rus teknikerlerin NATO’nun savunma sistemlerini inceleme fırsatı bulabilecek bir pozisyonda olduğunu söylüyor. S-400’ler öyle ya da böyle NATO uçaklarını düşürmek için tasarlandı.”

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Ruslarla anlaşana yaptırım zorunlu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin S-400 alımıyla ilgili Washington Post’ta verdiği mülakatta, CAATSA’yı (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kastederek, kanunların, Ruslarla önemli silah anlaşmaları imzalayan ülkelere yaptırım uygulanmasını zorunlu kıldığını hatırlattı.

Başkan Trump da bu kanunlara uyacak

Pompeo, “Yasalar yaptırım uygulamayı gerektiriyor ve eminim ki kanunlara uyacağız. Başkan Trump da bu kanunlara uyacak” dedi. Trump, Türkiye'ye Patriot satılmamasıyla ilgili "Obama döneminde Türkiye’ye adil davranılmadı” demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bursa'da 100 yıldır bu iş yapılıyor! Tutulan balıklar açık artırmayla satılıyor
Foto Galeri Bursa'da 100 yıldır bu iş yapılıyor! Tutulan balıklar açık artırmayla satılıyor Galeriye Gözat