BIST 9.638
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.480,12
HABER /  GÜNCEL

ABD konsolosluk çalışanı emri bakın kimden almış!

ABD ve Türkiye arasında büyük bir krize sebep olan Amerikan Konsolosluğu’nda çalışan Metin Topuz, FETÖ’den tutuklandı. Topuz savunmasında emri müdürü Jason Sandoval’dan aldığını itiraf etti.

Abone ol

Ajan Sandoval'ın "ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA)" kimliği altında görev yaptığı ortaya çıktı.

Teröristbaşı Gülen, ABD'nin Pensilvanya kentindeki ininde saklandı. Türkiye, firari hainin iadesi için tüm belgeleri ABD'ye yolladı. Ancak Amerikan makamları, işi tırmandırdı.

FETÖ'YLE BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI

ABD, FETÖ'ye sırt verirken, Türkiye'ye iki önemli operasyon yapıldı. ABD'li papaz Craig Brunson, İzmir'de FETÖ'den tutuklandı. Son olarak Amerika'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Metin Topuz adlı Türk hapsi boyladı. Topuz, 17-25 Aralık kumpasını tezgâhladıkları gerekçesiyle tutuklanan emniyetçi Yakup Saygılı, Mahir Çakallı, Nazmi Ardıç ve Mehmet Akif Üner'le bağlantılı çıktı.

İLK DEFA ZEKERİYA ÖZ'LE ÇAĞLAYAN'DA GÖRÜŞTÜM

Yine firari savcı Zekeriya Öz ile irtibatı vardı. FETÖ'cü Topuz hakimlik sorgusunda "Ben ilk defa Zekeriya Öz ile Çağlayan Adliyesi'nde ABD'li heyet ile görüştüm. Kendisi ve bir başka isminihatırlayamadığım Cumhuriyet Savcısı'nın katıldığı bir toplantıydı.

EMRİ MÜDÜRÜMDEN ALDIM

Bana sorulan telefon görüşmesini bu toplantıyı organize etmek için yaptım. Zekeriya Öz'e telefonu vermemi müdürüm bana söyledi. Müdürümün ismi Jason Sandoval'dır" şeklinde ifadeler kullandı.

1998 YILINDAN BERİ AJAN!

İşte Jason Sandoval'ın fotoğrafına ulaşıldı. Sandoval'ın ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu bünyesinde çalışan ve ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) İstanbul Bürosu'nda müdür olduğu anlaşıldı. Özgeçmişine göre Sondoval, 1998 yılından beri ajanlık yapmaktaydı. Öte yandan Metin Topuz'un Ergenekon soruşturmaları sürecinde savcı Zekeriya Öz'e gizli tanık bulduğu da bir tanık ifadesinde yer almıştı. O tanık, ifadesinde verilen isimleri söylemek istemeyince gizli tanık yapılmaktan vazgeçildiğini anlatmıştı..