BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması!

ABD ile vize krizi sonrasında dolar kuru ve altın fiyatları fırlayınca Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması geldi. Dolar kurundaki artış sonrasında Merkez Bankası 'döviz likitidesi' sorunu yok mesajı verdi. Peki dolar, uero ve altında son durum ne?

Abone ol

ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi sonrasında piyasalarda ve dolarda yaşanan hareketlilik üzerine Merkez Bankası'ndan son dakika açıklama geldi. Merkez Bankasından yapılan açıklamada, "Döviz likiditesi ile ilgili bir sıkıntı yok" vurgusu yapıldı.

Merkez Bankası son dakika duyurusunda "Kurdaki hareket jeopolitik endişelerden kaynaklı. Kurdaki hareket geçici bir etki olabilir" denildi.

ABD ile yaşanan vize krizinin ardından dolar dün gece 3,92 seviyesini gördükten sonra 3,70 seviyesine gerilemişti. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal bu durumu, "Jeopolitik endişelerden kaynaklı geçici bir etki olabilir, yakından takip ediyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Uysal yaptığı açıklamada, "Swap piyasasında TL pozisyon alan bazı yatırımcıların bir miktar pozisyon ayarlama eğiliminde oldukları görülüyor, jeopolitik endişelerden kaynaklı geçici bir etki olabilir, yakından takip ediyoruz" dedi. Uysal, TL'deki sert değer kaybı ardından sistemde döviz likiditesi anlamında bir sıkıntı olmadığını, piyasaları yakından takip ettiklerini söyledi.

"DÖVİZ LİKİDİTESİ İLE İLGİLİ SORUN YOK"

"Sistemde döviz likiditesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmuyor" diyen Uysal, bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının son dönemdeki en yüksek seviyelerinde olduğuna da dikkat çekti.

Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırdı neler oluyor?

Dolar ve eurodan sonra borsada da ABD şoku! Düşüş sert oldu

ABD ile vize sorunu sonrası dolar fırladı euro rekor kırdı!