BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD vize olayında bomba patladı! Asıl FETÖ'cü içerde eşi de...

ABD'nin Türkiye ile vizeleri askıya almasının asıl nedeni ortaya çıktı. İstanbul Başsavcılığı, Metin Topuz'dan sonra ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'nda çalışan ikinci bir isim için gözaltı kararı verdi. ABD o ismi konsolosluğa kapatıp, vizeleri askıya aldı.

Abone ol

ABD'nin Türkiye ile vizeleri askıya alma kararının altında yatan asıl neden ortaya çıktı. ABD Büyükelçiliği çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından, ABD konsolosluğunda çalışan başka bir isim hakkında savcılığın "gözaltı" kararı verdiği ve bunun üzerine ABD'nin vize kararı aldığı öne sürüldü. Ancak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bu iddiayı yalanlayan bir açıklama yaptı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Metin Topuz FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Topuz'un FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz ve 17-25 Aralık operasyonlarında görevli polislerle yoğun irtibatı olduğu tespit edilmişti. 

Son dakika! ABD Konsolosluğunda ikinci gözaltı!

VİZE YASAĞININ SEBEBİ YENİ GÖZALTI KARARI

Bu gelişmelerin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye yönelik vizeleri askıya aldığını duyurmuş ve bu skandal adımın nedeninin Metin Topuz'un tutuklanması olduğu düşünülmüştü. Ancak, skandal kararın asıl nedeni bugün ortaya çıktı. İstanbul Başsavcılığı'nın dün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli ikinci bir isim hakkında daha FETÖ kapsamında gözaltı kararı çıkardığı anlaşıldı.

O İSİM KONSOLOSLUKTAN ÇIKMIYOR

ABD Başsonsolosluğu'nun Emniyetle ilişkilerini yürüten ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirtilen bu isimle ilgili Başsavcılığın gözaltı kararı ABD Konsolosluğuna tebliğ edildi.

Gözaltı kararı verilen bu ismin eşinin FÖTÖ'nün çağrısından sonra Bank Asya'ya para yatırdığı saptandı. Gözaltı kararı verilen kişinin henüz yakalanmadığı ve konsolosluktan dışarıya çıkmadığı belirtiliyor.

ADALET BAKANI: GÖZALTI KARARI YOK

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, A Haber'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, ABD'nin İstanbul'daki konsolosluğunda yeni bir gözaltı kararı iddiasına ilişkin soruya, "Bizim bilgimiz dahilinde olan 2. bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor" yanıtını verdi.

Kimdir bu Metin Topuz? Amerika vizeyi onun için durdurdu

ABD vizeleri neden durdurdu? Kimleri etkileyecek

ABD hangi ülkelere vizeleri durdurdu! Vize istemediği ülkeler