BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL

ABD hangi ülkelere vizeleri durdurdu! Vize istemediği ülkeler

ABD vizeleri durdurma kararı ile gündem yaratırken Türkiye'de misilleme yaptı. Peki ABD daha önce hangi ülkelerle vizeleri durdurdu, ABD'nin vize istemediği ülkeler listesinde nereler var?

Abone ol

ABD'ye girmek isteyen yabancı uyruklu bir vatandaşın vize alması gerekmektedir. Türkiye dün akşamdan itibaren ABD'nin vizeleri durdurduğu ülkeler listesine girdi. Peki ABD daha önce vizeleri hangi ülkeler için durdurdu? ABD'nin vize istemediği ülkeler listesinde nereler var?

ABD'nin daha önce vize başvurusunu durdurduğu ülkeler: ABD'nin halihazırda vize başvurusunu durdurduğu ülkelerin arasında İran, Libya, Suriye, Yemen, Belarus, ve Kamboçya bulunmakta. Trump'ın 18 Ekim'de uygulanmaya başlayacak "vize yasağı kararnamesi" ile birlikte seyahat kısıtlamaları ve sıkı güvenlik kontrolleri getirilen ülkeler İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Çad, Kuzey Kore ve Venezuela olacak.

ABD'nin vize istemediği ülkeler hangileri? :
ABD vize uygulamasından muaf olan 38 ülke vardır. Kanada, Marshall Adaları, Mikronezya Federal Devletleri, Palau Cumhuriyeti Cumhuriyeti, Bermuda veya Cayman Adaları'ndan gelen bir Britanya Denizaşırı Toprakları Vatandaşları da vizeden muaftır.

ABD'ye, vatandaşları vize almadan girebilen 38 ülke şu şekilde sıralanıyor: Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brunei, Şili, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Monaco, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, San Marino, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan ve İngiltere.

ABD göçmen ve göçmen olmayan vizesi nedir? : Vizelerin yaklaşık 185 farklı türleri olmakla birlikte, ABD vizelerinin iki ana kategori vardır: Göçmen olmayan vizesi - (Turizm, iş veya eğitim amaçlı geçici ziyaretler içindir.)

Göçmen vizesi - İnsanların ABD'ye göç etmesi içindir. Giriş limanında, göçmen vize sahibinin daimi ikamet kartına (I-551, yeşil kart) işlenir. Belgenin üzerine (CBP giriş damgası) 1 yıl boyunca sürekli ikametini kanıtlayan geçici I-551 ile hizmet vermektedir.

ABD vizeleri neden durdurdu? Kimleri etkileyecek