BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  POLİTİKA

ABD ile güvenli bölge müzakereleri! Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye sert sözler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. ABD ile güvenli bölge müzakerelerine ilişkin son dakika açıklamalar yapan Çavuşoğlu, "İşbirliğinden sonuç çıkmazsa bu bölgelere gireriz." dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin ortaya koyduğu çalışmalar ile ilgili "Atılan adımlar kozmetik adımlar" diyen Çavuşoğlu, "ABD terör örgütlerinden bağımsız hareket edemiyor" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs meselesine de değinen Çavuşoğlu, "Laf olsun diye müzakereye başlamanın bir anlamı yoktur" diye konuştu.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Kırmızı çizgi siyasal eşitlik"

-Türkiye olarak hiçbir seçeneği dışlamadık. Bizim için ve Kıbrıs Türkü için kırmızı çizgi siyasal eşitliktir. Türkiye ve Kıbrıs tarafı olarak bir başarısızlığı daha kaldıramayız. Bu süreçte özellikle Rum tarafından sürekli farklı öneriler geldi.Her zaman çözüm istedik. Ama hiçbir şeye yaşanmayan Rum tarafı var. 

Laf olsun diye müzakereye başlamanın anlamı yok. 

Münbiç yol haritası

ABD ile müzakerelere başladığımız zaman bir ilk adım atıldı. Bir ortak harekat merkezi kurulacaktı. Biz bunu iyi bir başlangıç olarak değerlendirdik. Uyarılarımızı da net bir şekilde açıkladık. Başta Münbiç yol haritası olmak üzere ABD maalesef bu terör örgütüyle girdiği angajmandan dolayı Münbiç'i savsaklamıştır. Bugün geldiğimiz noktada uyarılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu gördük.

"Türkiye'nin planı hazır"

ABD ile güvenli bölge müzakerelerine başladığımız zaman iyi bir başlangıç yapıldı ancak uyarılarımızı da net bir şekilde açıkladık. ABD'nin attığı adımlar kozmetik adımlardır. Türkiye'nin planı hazır.

Amerikanın oyalama sürecine girmek istediğini ve buna Türkiye'yi alıştırmak  istediğini  görüyoruz. İşbirliğinden sonuç çıkmazsa bu bölgelere gireriz.

"Sonuç çıkmazsa bu bölgelere gireriz"

Eğer bu iş birliğinden bir iş çıkmazsa biz her türlü hazırlığımızı yaptık ve bu bölgeye gireriz. Nasıl YPG ve DEAŞ'tan bölgeleri temizlediysek bu bölgeleri de temizleriz. ABD ile çalışmak istedik ama şu an tavırları daha çok YGP/PKK yanlısı bir tavırdır. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Avrasya Araştırma anket sonucuyla bir ilke imza attı! CHP birinci parti
Foto Galeri Avrasya Araştırma anket sonucuyla bir ilke imza attı! CHP birinci parti Galeriye Gözat