BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
HABER /  DÜNYA

ABD halkına göre ölenler suçlu!

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen bir kamuoyu yoklamasına göre Mavi Marmara'da ölenler suçlu!

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen bir kamuoyu yoklaması, Amerikalıların yaklaşık yarısının, Gazze konvoyuna düzenlenen kanlı baskından yardım gönüllülerini sorumlu tuttuğunu ortaya çıkardı.

ABD’nin önemli kamuoyu araştırma kuruluşlarından Rasmussen’in gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Amerikalıların yüzde 49’u kanlı baskından dolayı yardım gönüllülerini suçluyor. Araştırmaya katılanların yalnızca yüzde 19’u, kanlı baskın nedeniyle İsrail’i sorumlu görürken, yüzde 32’lik bir bölüm ise bu konuda “kararsız” olduğunu söylüyor.

3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Rasmussen araştırmasına göre, Amerikalıların yüzde 51’i buna rağmen olayın uluslar arası bir komisyon tarafından araştırılmasını istiyor.

Yüzde 25’lik bir bölüm, İsrail hükümeti gibi düşünerek uluslararası bir araştırmaya karşı çıkarken, Amerikalıların yüzde 24’ü ise bu konuda “çekimser” olduğunu söylüyor.

Araştırma, Amerikalıların yüzde 49’unun, İsrail’in uluslararası kamuoyu tarafından gereğinden fazla eleştirildiğini düşünürken, yüzde 25’lik bir bölüm uluslararası kamuoyunun İsrail’i yeterince eleştirmediğini ifade ediyor.