BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,73
ALTIN 2.410,53
HABER /  GÜNCEL

ABD: Evinin bodrumunda sağ bulunan çocuk şiddet görmüş

Kayıp olduğu 11 günün ardından evinin bodrumunda sağ bulunan 12 yaşındaki Charlie Bothuell, bodruma üvey annesi tarafından ceza olarak gönderdildiğini ve kendisine yemek verilmediğini söyledi. Bothuell'in baba ve üvey annesinden şiddet gördüğü belirlendi.

Abone ol

ABD'deki evinde kayıp olduğu 11 günün ardından evinin bodrumunda sağ bulunan 12 yaşındaki çocuğun babasından ve üvey annesinden şiddet gördüğü ortaya çıktı.

Sosyal hizmet görevlilerinin hazırladığı rapora göre, Detroit'teki evinin bodrumunda Haziran ayında kutu yığınının ardından sağ bulunan Charlie Bothuell'in vücudunda eskiden kalma morluklar var. Charlie'nin babası tarafından plastik bir boru ile dövüldüğü, hatta zaman zaman oturamayacak ya da yürüyemeyecek kadar canının yandığı söyleniyor.

"Bodruma in"

Babası ve üvey annesinden alınarak biyolojik annesinin yanına verilen Charlie ile ilgilenen sosyal hizmet görevlilerinin mahkemeye gönderdikleri raporda, çocuğun görevlilere anlattıklarına göre, kaybolduğu gün olan 14 Haziran'da üvey annesi Monique Dillard-Bouthell tarafından bodruma gitmesinin ve "ne duyarsa duysun dışarı çıkmamasının" söylenmiş. Charlie kendisine yemek verilmediğini söylüyor.

Raporda yer alan bilgilere göre Charlie'nin bodruma gönderilme sebebi günde iki kez yapması istenen sporu tamamlamaması. Bu egzersizlerin içinde 100 şınav, 200 mekik ve ağırlık kaldırma da var.

Üvey anne ve baba aleyhine henüz dava açılmazken, devlet yetkilileri çocuğun velayetinin çiftten alınması için çalışma başlattı.

"İstismar iddiları gülünç"

Monique Dillard-Bouthell'in avukatı Mark Magidson ise medyaya konuşarak istismar iddiaları için "gülünç" dedi. Charlie'nin daha önce fazla kiloları olduğunu söyleyen Magidson, ailede diyabet hastalığı var diyor. Magidson istismar iddialarını reddederken, "Bazı durumlarda dayak var mıydı, olabilir" diyor.

Oğlunun kendi evinin bodrumunda bulunduğunu katıldığı bir canlı yayın sırasında kendisine iletilen baba, bodrumun hem polis tarafından hem de eşi tarafından daha önce arandığını söylemişti.