BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  DÜNYA

ABD Dışişleri yetkilisi Palmer: Türkiye için NATO'yla ilişkiler Rusya'yla ilişkilerden daha önemli

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, 'stratejik çıkarlar ele alındığında Türkiye için Batı ve NATO ile ilişkilerin Rusya'yla ilişkilerden daha önemli olduğu' görüşünü savundu.

Abone ol

Palmer, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye'ye Rusya'dan S-400 alımı nedeniyle uygulanan yaptırımları değerlendirdi.

"Anlamasını sağlamak istedik"

Türkiye'yle Ankara-Washington ilişkilerinin pekiştirilmesi için çalıştıklarını kaydeden Palmer, Ankara'nın savunma ve güvenlik alanında Rusya'yla ilişkilerden ziyade Batılı partnerlerle ilişkilerin Türkiye'nin çıkarlarına daha iyi hizmet edeceğini anlamasını sağlamak istediklerini ifade etti. Türkiye'nin stratejik çıkarlarının NATO müttefikleriyle iyi, azami ölçüde sağlam ortaklık kurulmasını öngörmesi gerektiğini vurguladı.

"Ankara'ya açıkça izah ettiğimiz gibi..."

ABD'nin Türkiye'nin başta Afganistan ve Kosova misyonları olmak üzere NATO'ya yaptığı katkıları çok değerli bulduğunu da söyleyen Palmer, "Ancak Ankara'ya açıkça izah ettiğimiz gibi, S-400 alımı NATO müttefiki olarak Türkiye'nin yükümlülükleriyle tamamen çelişiyor" diye ekledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2021'de asgari ücret ve kesintiler kaç lira olacak? İşte tüm detaylar...
Foto Galeri 2021'de asgari ücret ve kesintiler kaç lira olacak? İşte tüm detaylar... Galeriye Gözat