BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  DÜNYA

ABD Başkanı Joe Biden'dan Ukrayna'ya sürpriz ziyaret

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümünün öncesinde Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü.

Abone ol

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın geçn yıl 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırılmasının birinci yıl dönümüne günler kala Ukrayna'nın başkenti Kiev'e habersiz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ukrayna medyası, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev’de olduğunu aktardı.

Paylaşılan fotoğraflarda Biden’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile olduğu görüldü. Biden ve Zelenski'nin Kiev sokaklarında tur attığı aktarıldı.

ABD Başkanı Biden, Kiev’den yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

“Dünya Rusya’nın Ukrayna’daki şiddetli işgalinin birinci yıldönümüne girmeye hazırlanırken bugün Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yle görüşmek ve Ukrayna’nın demokrasisi, egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığımızı yeniden göstermek üzere Kiev’deyim. 

Putin, neredeyse bir yıl önce işgali başlattığında Ukrayna güçsüz bir hâldeydi ve Batı bölünmüş durumdaydı. Bizi yenebileceğini düşündü ama tamamen yanılıyordu.

Bugün Kiev’de Zelenski ve ekibiyle Ukrayna’ya desteğimiz hakkında geniş çaplı bir görüşme yapacağım. Ukrayna halkının hava bombardımanlarından korunmasına yardımcı olmak için topçu mühimmatı, zırh önleyici sistemler ve hava gözetleme radarları dahil olmak üzere kritik ekipmanın bir başka teslimatını duyuracağım. "

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de "Bugünkü (Biden ile) görüşmeler çok verimli, çok önemli ve çok belirleyiciydi, sonuçları kesinlikle savaş alanını etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

Yerel medyaya göre, Biden, Zelenskiy ile Mihayilov Meydanı'nda savaşta ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

Her iki lider, Ukrayna Devlet Başkanlığına ait Mariyinskiy Sarayı'nda bir araya gelirken Biden'ı, Zelenskiy ve eşi Olena Zelenska birlikte karşıladı.

Biden, Kiev'i ziyaret ederken Ukrayna'nın başkentinde hava saldırısı sirenleri çaldı ancak Rus füzelerine dair herhangi bir rapor gelmedi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Giriş katı hariç kolonu yok! 3 büyük deprem gördü 3 katlı bina en ufak hasar yok herkes şaşkın
Foto Galeri Giriş katı hariç kolonu yok! 3 büyük deprem gördü 3 katlı bina en ufak hasar yok herkes şaşkın Galeriye Gözat