BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  DÜNYA

ABD askerleri Iraktan çekiliyor

ABD askerinin Irak'tan çekilmesiyle ilgili süreç başladı. Geçtiğimiz hafta İncirlik Hava Üssü'ne 300 kişilik ilk kafile iniş yaptı.

Abone ol

Irak'ta görev yapan 142 bin ABD askerinden 100 bininin Amerika'ya dönmek için kullanacağı İncirlik Hava Üssü'ne, 300 kişiden oluşan ilk kafile geçen cuma günü iniş yaptı.

'Kansas' adı verilen grubun İncirlik'e gönderilmesiyle birlikte, ABD askerinin Irak'tan çekilmesiyle ilgili beklenen süreç de başlamış oldu. Bin 200 kişiden oluşacağı öğrenilen ikinci kafile ise mart ayında gelecek.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, seçim öncesi vaatleri arasında bulunan 'Irak'ta tek bir askerimiz kalmayacak' sözü, 300 kişilik 'Kansas' grubunun bu ülkeden Adana'daki İncirlik Üssü'ne gönderilmesiyle resmen başlamış oldu. İlk kez  AKŞAM'ın duyurduğu Irak'ta görev yapan 142 bin askerden 100 bininin İncirlik Hava Üssü üzerinden ülkelerine dönmesiyle ilgili süreç geçen cuma günü başladı.

İLK KAFİLE 'KANSAS'

Sevkıyattan öncelik tanınan ve 'Kansas' grubu adı verilen 300 ABD askeri, cuma günü kargo uçağı ile İncirlik'e iniş yaptı. Askerleri ağırlamak için aylarca yoğun bir hazırlık sürdüren 39. Wing Komutanlığı, 300 askerin Noel'i evde geçirmelerini sağlamak amacıyla gruplar halinde ülkelerine göndermeye başladı.

Rehabilitasyon merkezinde, Amerika'dan bir süre önce Adana'ya gelen psikolog, psikiyatrist ve cinsel terapist gibi uzmanlar tarafından seansa tabi tutulan askerlerin, psikolojik destek sağlandıktan sonra İncirlik'ten ayrılmalarına izin verildiği öğrenildi.

İKİNCİ SEVKIYAT MARTTA

İncirlik'e iniş yapan askerlerden edinilen bilgiye göre, yine 300'er kişiden oluşan iki ayrı grup da, Afganistan üzerinden ülkelerine gönderilmek üzere Irak'tan çekildi. İlk etapta toplam bin askerin Irak'tan çekildiği öğrenilirken, İncirlik'e ikinci kafilenin 10 Mart tarihinde geleceği bildirildi. İkinci kafilede bin 200 asker bulunacak. (Akşam)