BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Karakolda aile boyu dayak iddiası

Gözaltına alınan çocuklarının durumunu öğrenmek isteyen aileye karakolda biber gazı sıkılıp darp edildiği iddia edildi.

Abone ol

İstanbul Fatih'te, Yavuz Selim Caddesi üzerinde ağabeyinin otomobilinde oturan C. S., (17) ve 4 arkadaşı otomobilde bir poşet uyuşturucu madde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak Şehit Tevfik Fikret Polis Merkezi'ne götürüldü.

S.'nin annesi ve 3 kardeşi, önceki gece saat 02.30 sıralarında polis merkezine gitti. Ancak S.'nin durumunu öğrenmek isteyen anne ve iki ağabeyi ile ablası ve polisler arasında tartışma yaşandı. İddiaya göre polisler anne Münevver S. ve 3 çocuğuna biber gazı ile müdahale etti. Ardından da polisler ağabey Necati S.'yi tekmelemeye başladı. Bu sırada ağabeyini kurtarmak isteyen Seda S., de polisler tarafından tartaklanırken, diğer kardeş Cesur S.'nin kulağındaki işitme cihazı da kırıldı. N., ve Seda S., daha sonra polislere karşılık verdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

DÖRT KABURGASI KIRILDI

Dört kaburgasında kırık oluşan Necati S.'nin dudağına da dikiş atıldı. Geceyi nezarette geçiren iki kardeş, savcılıkta ifade vermelerinin ardından serbest bırakıldı. Uyuşturucu bulundurduğu iddiasıyla 4 arkadaşıyla birlikte gözaltına alınan C. S., de arkadaşlarıyla birlikte serbest bırakıldı. 17 yaşındaki genç, "Bir polis 'otomobilde buldum' diyerek, elinde bir uyuşturucu paketi gösterip bizi gözaltına aldı" diye konuştu.

'BÖYLE YAPAMAZLAR'

C.S.'nin ailesi dün sabah saatlerinde 15 polis hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Anne Münevver S., "Karakolda benim bir fiske dahi vurmadığım çocuklarımı tekmelerle hastanelik ettiler. Bizim en zor anında kapısına sığınacağımız polisler bu şekilde davranamaz" dedi. Darp edildiği iddia edilen Necati S., ise "Kardeşimin suçunu sordum. En son onlarca tekmenin üzerime doğru geldiğini gördüm. Kendime geldiğimde polisler kan olan yerleri temizlemeye çalışıyordu" dedi.