BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Ortada yutulacak bir kağıt yoktu

Bülent Arınç'a suikast iddiasının perde arkası her geçen gün aralanıyor... Savcı kâğıt yutmayı sordu, Albay reddetti...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, gözaltına alınan 8 askerden 5’ini mahkemeye sevk etmeden serbest bırakmıştı.

Ancak Savcı Bilgili, Albay Yusuf A., Albay Erkan Y.B. ile Binbaşı İbrahim G.’nin tutuklanmasını istemişti.

GEREKÇE DE SİLAHLI İSYAN

Subayların tutuklanmalarına ilişkin talebin, “Silahlı örgüt kurarak anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak”, “Hükümetin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” ve “Seçilmiş meşru hükümete silahlı isyan” gerekçesiyle yapıldığı belirlendi.

Savcı, tutuklanma talebini, TCK’nın silahlı örgütü düzenleyen 314. maddesinin 1 ve 2. fıkrası ile Terörle Mücadele Kanunu’nun 5. maddesine dayandırdı. Nöbetçi Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hâkimi Erol Tatar ise ‘suçu işledikleri konusunda kuvvetli şüphenin varlığını gösteren olgu ve tutuklama nedeni bulunmadığı’ gerekçesiyle 3 subayı serbest bıraktı.

KAĞIT YUTMAYA ÇALIŞMADIM

3 subay da kendilerine isnat edilen suçlamaları kabul etmedi. Soruşturma safhasında en uzun ifadeyi, 4.5 saatle Albay Erkan Y.B. verdi. Savcının, “Yakalandığınız adreste ne yapıyordunuz, neden orada bulunuyordunuz, Sayın Arınç’ın evinin yazılı olduğu kâğıdı neden yutmak istediniz?” sorusuna Albay Erkan Y.B., “Orada takip ve izlemekle görevlendirildiğimiz için bulunuyorduk. Suçlamalar asılsız. Görevli olduğumuzu gerekirse maddi delillerle de ispatlarız. Bahsedildiği gibi kâğıt yutmaya çalışmadım. Bana ait öyle bir kâğıt yoktur” yanıtını verdi.

 O ALBAYI BİR YILDIR İZLİYORDUK

O albayı bir yıldır izliyorduk. Albay Y.A.’nın şifahi emri ile izlemeye başladık. 10.15’te kiralık araçlardan biriyle, izlediğimiz kişinin evine gittik. 11.15’e kadar bekledim. İzlediğimiz kişi 3 bayan ile hareket etti. Ben de takibe başladım. Bir süre sonra araç durunca ben de önüne geçip 200 metre ileride durdum. İzlediğim araçtan 2 bayan indi. Takibe devam ettim. İzleme ile görevli Binbaşı İ.G.’ye de haber verdim. Amacım, İ.G.’nin takip için hazır olmasını sağlamaktı. Gençlik Parkı’na geldiğimizde ikinci kez aradım ve çağırdım. Önümüzdeki şahıs AnkaMall’a gitti. 14.00’te de evine döndü. Aracını kapalı otoparka çekti. AnkaMall’da Sabri Özel mağazasından alışveriş yaptı. MyFish adlı yerde yemek yedi. Bu, kamera kayıtlarından tespit edilebilir. İzlediğimiz kişinin ve benim cep telefonlarımdan da tespit edilebilir. 14.00’te kapalı garaja girince izlemeyi kestik. İ.G. ile pastaneye gidip çay içtik. Çaydan sonra TOKİ konutlarındaki dairemin aidatını görüşmek için tek arabayla buraya gittim. Kiralık arabayı bulunduğu yerde bıraktık. Saat 17.00 gibi kiralık aracın yanına geldiğimizde polisleri gördük.  

BELGE İMHA EDİLİR

Dinlemeye takılan Er Serkan T.’nin, “Belge yakıyoruz” sözleri sorulduğunda ise Albay Erkan Y.B., “Yakma, imha edilmesi gereken belgeler için sık sık başvurduğumuz rutin bir işlemdir. Sürekli bazı evraklar yenilenir, yerine yenileri konur. Zamanı ve süresi geçmiş, ihma edilmesi gereken belgeler herhangi kimsenin eline geçmemesi ve dışarıya çıkarılmaması için belli aralıklarla yakılarak imha edililir” açıklamasını yaptı.

BAZEN ARAÇ KİRALARIZ

Olay yerinde kiralık araba bulunmasına ilişkin soru karşısında Albay Erkan Y.B., “Biz bazı işlerde bu tür arabalar kiralarız ve kullanırız. Amaç teşhir olmamaktır” dedi.