BIST 10.194
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,67
HABER /  GÜNCEL

AA, olay Özal fotoğrafına noktayı koydu!

AA, Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın 'bu benim babam' dediği fotoğrafın devamını yayımladı.

Abone ol

Hastaneye yürüyerek girerken çekilen fotoğrafların sahibi AA muhabiri, Özal'ın sedye ile getirildiğini yine sedye ile hastaneye alındığını açıkladı.

Ahmet Özal, Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Oğul Özal, toplantıda babasının öldürüldüğü ile ilgili kuşkulara işaret ettiğini savunduğu bazı fotoğraflar göstermişti. Ancak fotoğrafların aslı Ahmet Özal’ı yalanladı.

Ahmet Özal babasının saçını haftaya yetklililere teslim edeceklerini ve şimdiye kadar neden teslim etmediklerini açıkladı ve bir fotoğraf gösterdi. Fotoğrafın merhum Cumhurbaşkanı'nın hastaneye götürülürken çekildiğini iddia etti ama fotoğraf yalan çıktı.

AA o fotoğraflardaki kişinin yüzünün çok net göründüğü 3 fotoğraf daha yayınladı. Fotoğraftaki kişinin söylendiği gibi Özal mı değil mi sorusu çok net cevap buluyor.

turgut-özal.jpg

FOTOĞRAFLARI ÇEKEN MUHABİR: SEDYEYLE GETİRİLDİ

Fotoğrafları çeken eski Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Selahattin Yılmaz, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Turgut Özal’ın hastaneye sedyeyle getirildiğini söyledi. Gazeteci olduğu için hastaneye alınmadığını belirten Yılmaz, “Sedyeyle getirildi, içeriye sedyeyle alındı” diye konuştu.

ahmet-özalin-açiklamalri.jpg
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının öldüğü tarihte Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri tarafından çekilen bir fotoğrafı göstererek babasının hastaneye yürüyerek geldiğini söylemişti. (HABERİN DEVAMINI OKU)

Eski AA Foto Muhabiri Yılmaz, en sağlıklı bilginin Özal’ın o dönemki korumalarından alınabileceğini de ifade etti.

turgut-özal-fotoğraflari.jpg

OLAY FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ ÖZAL'A BENZİYOR MU?
Özal'ın öldüğü günü hastaneye giren kişi Turgut Özal mı yoksa sedyeyi iten koruma mı? Aylar önce bu fotoğrafı incelediğini belirten Aksiyon dergisi ilginç bir analiz yaptı.
(HABERİN DEVAMINI OKU)


AHMET ÖZAL FOTOĞRAFLARDAN SONRA KONUŞTU,
KONUŞTUKÇA DA BATTI

Ahmet Özal, fotoğraflardaki çelişkiyle ilgili olarak Habertürk'e şu açıklamayı yaptı:
"Bana gelen fotoğraf 17 Nisan'da Milliyet'in ekspres baskısında, ana sayfada çıktı. Bu fotoğrafı ben çekmedim, ben bulmadım. Benim haberim de yoktu. O mu değil mi iddialarını da bilmiyorum."

TAKIM DA SPOR KIYAFET SAYILIRMIŞ

Annesi Semra Özal'ın daha önce yaptığı açıklamalarda, Turgut Özal'ın "spor kıyafetli olduğunu söylediği hatırlatılan üzerine Ahmet Özal, "O fotoğraftaki kişinin kıyafeti de keten takım. Spor takım sayılır" dedi.

Sözonusu fotoğrafla ilgili Twitter'da yazan Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, "Ahmet Özal'ın bahsettiği fotoğrafı aylar önce Aksiyon'da inceledik... O kişi Özal değil, sedyeyi iten bir koruma. Rahmetliye benziyor ama değil" dedi.