BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

9 mağdura 760 bin YTL

Zümrüt apartmanı mağdurları Selçuk Belediyesini mahkum etti..

Abone ol

Konya'daki Zümrüt Apartmanı Davası'ndaki 9 mağdur, kazandıkları tazminatları, Selçuklu Belediyesinin bankadaki paralarına haciz koydurtarak aldı.

Avukat Umut Olcay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 Şubat 2004'te Zümrüt Apartmanı'nın yıkılmasının ardından sorumlular aleyhine maddi ve manevi tazminat davaları açıldığını hatırlattı.

9 mağdur adına kendilerinin de 2. İdare Mahkemesi'nde 4 dosya halinde Selçuklu Belediyesi aleyhine tazminat davası açtıklarını vurgulayan Olcay, bu davanın 2006 Şubat ayında sonuçlandığını ve belediyenin, 9 müvekkiline tazminat ödemeye mahkum edildiğini belirtti.

Belediyenin paraları ödemediğini, bunun üzerine icra takibi başlattıklarını vurgulayan Olcay, şunları kaydetti: ''İcra takibi üzerine belediye, İcra Mahkemesine banka hesaplarının kamusal nitelikte olduğunu, bu yüzden de haczedilemeyeceğini belirterek dava açtı. 2006 Ağustos ayında açılan dava, hafta içinde sonuçlandı.

Selçuklu Belediyesi, açtığı davayı kaybetti. Biz bilirkişi raporlarıyla hesaptaki paraların tamamının kamusal nitelikte olmadığını tespit ettik. Mahkeme de hesaptaki paraların tamamının kamusal nitelikte olmadığına, dolayısıyla haczedilebileceğine karar verdi.''

Temyiz süresini kaçırdıkları için kararın temyiz edilmeksizin kesinleştiğini ifade eden Olcay, ''Böylece hesaplardan para çekmeye hak kazandık. Mahkeme kararıyla belediyenin bankadaki hesabından 710 bin YTL'yi çekip mağdurlara dağıttık. 50 bin YTL'lik bakiyeyi de hafta içinde çekeceğiz. Tazminatımız faiziyle birlikte 760 bin YTL'yi buluyordu'' dedi.

Olcay, belediye aleyhine açılan ve mağdurlar lehine sonuçlanan birçok tazminat davasının daha bulunduğunu belirterek, ''Biz, bilirkişi raporlarıyla hesaplardaki paraların haczedilebileceğini belirledik, mahkeme de onayladı. Bu karar emsal teşkil edecek ve diğer mağdurlar da paralarını alabilecekler'' diye konuştu.