BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Memur 11 yıl bekleyecek

Ücret politikası eleştirildi. Türkiye Kamu-Sen yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, ''Bu ücret politikasıyla, memur ancak 11 yıl sonra bugünün refah seviyesine ulaşıyor'' denildi. Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılında memur maaşlarına yapılacak artışların belirleneceği toplu görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlandığı hatırlatıldı.

Türkiye Kamu-Sen'in ''en düşük dereceli memur maaşının açlık sınırının üstüne çıkarılması ve kamu görevlilerinin yoksulluk sınırı seviyesinde maaş alması talebine karşılık, hükümetin en düşük dereceli memur maaşına yüzde 11, ortalama memur maaşına yüzde 5,6 artış getiren teklif paketinin, kamu çalışanlarınca yetersiz bulunduğu'' kaydedilen açıklamada, şu değerlendirmeye yer verildi:

''Türkiye Kamu-Sen AR-GE Merkezinin yaptığı araştırmaya göre, Ağustos ayı itibariyle açlık sınırı 865 YTL, refah seviyesi ise 2 bin 250 YTL dolayında bulunuyor. Şu anda en düşük dereceli memurun maaşı 733 YTL, ortalama memur maaşı ise 980 YTL. Eğer hükümetin toplu görüşmelerde sunduğu ücret artışı hayata geçerse, memurların açlık ve yoksulluk sınırından kurtularak refaha ulaşması hayal olarak kalacak.''

Açlık ve yoksulluk sınırında hiçbir yükseliş olmasa bile, öngörülen maaş artışıyla en düşük dereceli memur maaşının ancak 11 yıl, ortalama memur maaşı ise 8 yıl sonra bugünün refah ücreti olan 2 bin 250 YTL'nin üzerine çıkacağı öne sürülen açıklamada, ''Hükümetin bu ücret politikasıyla, memur ancak 11 yıl sonra bugünün refah seviyesine ulaşıyor'' denildi.