BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mahkemede Kürtçe savunma yaptı

Türk harflerine muhalefetten yargılandı ama savunması Kürtçe'ydi...

Abone ol

Diyarbakır Savcısı Muammer Özcan hakkında, Kürtçe yazdığı dilekçeyle suç duyurusunda bulunan Tevn Yayınları sahibi Mehdi Tanrıkulu, "13 sayılı Türk Harflerinin Kabul Tatbiki Hakkında Kanun"a muhalefetten yargılandığı davada savunmasını Kürtçe okudu.

TÜRKÇEYİ İYİ BİLMİYORUM

2 aydan 6 aya kadar hapsi istenen Tanrıkulu "Türkçe'yi iyi bilmiyorum" deyince savunması tercüman aracılığıyla alındı. Yazılı savunmasını duruşmada okuyan Tanrıkulu, "Ben de şikâyet dilekçemi kendi anadilimde yazmak istedim. Kürtçe dilekçe yazdığım için buradayım. Şikâyetçi olduğum savcı nerede? Bu siyasi bir davadır" dedi.

BU DAVA SİYASİ DEĞİLDİR

Bunun üzerine, Hâkim Marancı, "Bu dava siyasi değildir. Ancak siyasallaştırılmak isteniyor" dedi. Sanık, "Bu davanın siyasi olduğunu kanıtlamak için buradayım" deyince, Hâkim Marancı da, hangi dilde olursa olsun kendisini dinlediklerini kaydederek, "Ama burada bize bir şeyi dayatmaya çalışıyorsun. Dava ile ilgili savunmanı yap, konu dışına çıkma" uyarısında bulundu. Tanrıkulu üç sayfalık Kürtçe yazdığı savunmasını mahkemeye sundu.