BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

800 kiloluk boğayı böyle çaldılar!

Ataşehir'deki kurban pazarına gece geç saatlerde gelen 4 şüpheli, 800 kilo ağırlığındaki kurbanlık boğayı panelvan minibüse bindirip olay yerinden uzaklaştı.

Abone ol

Boğa bir gün önce kurban edilmek üzere 4 ortak tarafından satın alınmıştı.

Yenisahra'da kurulan kurban pazarındaki hayvan hırsızlığı bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, saat 04.30 sıralarında hayvan pazarının bulunduğu yere gelen üç kişi bir çadırın önünde durup konuşuyor. Şüphelilerin yanından bu sırada olayla ilgisi olmayan bir kişi geçiyor. Bu kişi uzaklaşınca da hayvan hırsızları harekete geçiyor. Biri eliyle işaret yapıp panelvan minibüsü çağırıyor. Bu sırada iki kişi çalacakları hayvanın bulunduğu çadıra giriyor, diğer şüpheli ise çadırın önüne yanaşan panelvan minibüsün arka kapısını açıyor.

800 KİLOLUK BOĞAYI MİNİBÜSE YÜKLEDİLER

Hırsızlık şüphelileri kurbanlık boğayı iterek panelvan minibüse sokuyor. Daha sonra kendileri de araca binip olay yerinden uzaklaşıyor. Zanlıların kaçmasının ardından gürültüleri duyarak gelen çadır sahiplerinden birisi telaşlı hareketlerle olup biteni anlamaya çalışıyor.

SATIN ALDIĞI KURBANLIK ÇALINDI

Çadır sahipleri olayı polise bildirirken hırsızlık olayının asıl mağduru ise kurbanlık boğayı satın alan Hafız Durmaz oldu. Sabah kurbanlarının çalındığını öğrendiğini söyleyen Hafız Durmaz, "Pazar günü 7 bin 100 TL'ye almıştık, çalındığını söylediler şaka mı yapıyarlar diye geldik gerçekten çalınmış. Biz yedi ortak almıştık artık yeni bir tane alacağız" diye konuştu. Polis güvenlik kamerası kayıtlarından sürücüyle birlikte 4 kişi olduğu tahmin edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.