BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

En ucuz kredi PTT'de

İhtiyaç kredilerinde bankaların cep yakan fai oranlarına alternatif ING Bank ve PTT'nin ortaklığından geldi.

Abone ol

ING Bank ve PTT arasında hayata geçirilen ''Kredi Postam'' uygulamasıyla Türkiye çapında binin üzerindeki PTT'den ''rekabetçi'' fiyatlarla ihtiyaç kredisi satışa sunulacak.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, iş birliğinin duyurulduğu toplantıdaki konuşmasında, PTT olarak 2004 yılından bu yana PTT Bank adı altında bankacılık ve finansal hizmetler sunduklarını anımsatarak, ''PTT olarak hem işlem adedi hem de parasal anlamda hiçbir bankanın ulaşamayacağı boyutlara ulaştık. Yaklaşık yıllık bu anlamda üzerimizden dönen para miktarı 200 milyar liraya ulaştı, böyle bir döngü var. Bu anlamda bizim izlediğimiz politika 'küçük olsun bizim olsun'dan ziyade herkesin kazanabilecek olduğu bir anlayıştır'' dedi.

Türkiye'nin en büyük network ağına sahip olduklarını ve bunu kendileriyle iş yapmak isteyen herkese açmak istediklerini ifade eden Tural, ''Finansal açıdan taşrada iş yapmak, oralara hizmet ulaştırmak isteyenlerle iş birliği yapmaya hazırız. Bunları gerçekleştirerek vatanımıza, halkımıza ve müşterilerimize hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz'' dedi.

EN UCUZ KREDİ PTT'DE

Tural, PTT'nin Türkiye genelinde 4 bin 464 iş yeri ile en yaygın ve en büyük tahsilat merkezi konumunda olduğunu söyledi. Böyle bir networkun sadece PTT ile çalışmasının atıl kalacağını belirten Tural, ''Biz yeni işbirlikleri ve bu network sayesinde hem orada yaşayan insanlara hem de başka kurum ve kuruluşlara daha iyi hizmet sunmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

ING Bank ile yapılan anlaşmaya ilişkin Tural şunları kaydetti:

''ING Bank kendi şubesinde, iş yerlerinde bile bizden daha ucuz bir ürün satamayacak. Dolayısıyla ING'den kredi almak isteyenler postaneye gidip kredi alacaklar. 'En ucuz kredi PTT'de sloganıyla kamuoyuna çıkıyoruz. Krediye herkes başvurabilecek. Hedefimiz bir yıllık süre içerisinde 100 bin kişiye ulaşmak. Biz bu rakamı çok kolay bir rakam olarak görüyoruz. Bu rakamı 200 bine çıkarmak için arkadaşlara talimat verdim. Kredi almaya ehil bir kişi 4-5 dakika içerisinde kredisini alabilecek. Kredi başvuruları bin 300 civarındaki PTT merkezlerinden yapılabilecek. Talep olursa bu sayı artırılabilecek. PTT'nin daha önce de 4 tane banka ile anlaşması var. Ama ING Bank bu anlaşma ile bir adım daha öne geçti.''

PTT İLE İŞ YAPAN HERKESE KREDİ İMKANI

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ise, farklı ürün stratejisi ile bankacılık sektöründe müşterilerine hizmet sunduklarını belirterek, ''Kredi Postam projesi ile Türkiye çapındaki yaklaşık bin 100'ün üzerindeki PTT merkezinden 20 bin liraya kadar 60 aya varan vadelerle ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabilecek. Başvurular kapsamında sigorta poliçesi talep edilmeyecek. Böylece, 60 aya kadar çok uygun faiz oranları ile kullandırılan ihtiyaç kredisinden, tanışma kampanyası kapsamında sadece 9 lira dosya masrafı alınıyor. Ayrıca, 75 yaşa kadar kredi kullanma imkanı da sağlanıyor'' dedi.

Abay, PTT ile yapılan anlaşma sayesinde PTT'de iş yapan herkese kredi imkanı sunduklarını belirterek, ''ING'nin kuruluşunda Hollanda'daki Postbank'ın tecrübeleri var. PTT ile iş birliğimizi daha da ileriye taşıyacağız. Anlaşma ile PTT çalışanlarına masrafsız kredi vereceğiz. Türkiye'de kredi ihtiyacı olan herkesin önce bir PTT'ye uğraması lazım'' şeklinde konuştu.