BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Piyasadaki durgunluğun ilacı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, piyasadaki durgunluğun ilacını açıkladı.

Abone ol

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, piyasadaki durgunluğun ilacının kentsel dönüşümde olduğunu belirterek, ''Kentsel dönüşümde doğru hamleler için Avrupa'daki modern kentleri örnek almalıyız'' dedi.

Aydın, yazılı açıklamasında, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala çarşı pazardaki kalabalığın tatmin edici olmadığını, konuttan otomotiv sektörüne kadar hemen her alanda büyük durgunluk yaşandığını kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ BÜYÜK ŞANS

Sanayici ve işadamının en fazla iş yapacağı eylül ve ekim aylarının hayal kırıklığı ile geçtiğini ifade eden Aydın, bu tür dönemlerde yapılan yatırımların durmaması gerektiğini belirtti. 50'yi aşkın sanayi kolu 350'ye yakın alt sektörü besleyen inşaat sektörünün böyle dönemlerde öneminin daha da arttığını ifade eden Aydın, bu kapsamda kentsel dönüşüm projelerinin çok büyük bir şans olduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşüm projelerinin, Türkiye'yi modern görünüme kavuşturacağı gibi ekonominin de çarklarını döndüreceğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

''Kentsel dönüşümde doğru hamleler için Avrupa'daki modern kentleri örnek almalıyız. Ankara'da güzel projeler yapılıyor. Türkiye genelinde 4 milyon 725 bin konutun yapıldığı 2003-2011 yılları arasında 13,6 milyon nüfuslu İstanbul'da inşa edilen yeni konut sayısı 295 binde kalırken, 4,5 milyon nüfuslu Ankara'da 436 bin konut inşa edildi. Ancak İstanbul büyük projelerde çok büyük yol kat ediyor. Yarıştan kopmamamız lazım. Ankaralı sektör temsilcileri olarak dünyanın en güzel kentlerinden esinleneceğimiz projelerle kenti daha da güzelleştirebiliriz.''