BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.382,83
HABER /  DÜNYA

7 milyar dolarlık metro projesi

Körfez ülkelerinden Kuveyt yeni metro sistemi inşa etmeye hazırlanıyor.

Abone ol

Kuveyt Metropolitan Hızlı Transit Sistem Projesi'nin 160 kilometre uzunlukta olacağı ve hat boyunca 69 istasyon inşa edileceği ifade edildi. Beş safhada inşa edilecek metronun yaklaşık 7 milyar dolara mal olması bekleniyor.

Ortaklıklar Teknik Bürosu tarafından yapılan açıklamada hükümet komitesinin metroyla ilgili fizibilite çalışmasına onay verdiği belirtildi. Çalışmanın Ernst & Young, Ashurst ve Atkins firmaları tarafından hazırlandığı ve demiryolunun altyapısı, kontrol sistemleri, hareketli parçalar, depo ve operasyonları kapsadığı öğrenildi.

50 KM'LİK DEMİRYOLU VE 28 YENİ İSTASYON

Projenin ilk safhasında 50 km'lik demiryolu döşenecek ve 28 yeni istasyon hazır hale gelecek. Bu safhanın yüzde 30'u yer altında olacak. Yakın zamanda ihalelerin detaylarının açıklanması bekleniyor.

Resmi olarak inşaata başlama ya da bitiş tarihi verilmezken uzmanlar 2013'te projeye başlanacağını tahmin ediyor.

KÖRFEZ ÜLKELERİ DE PROJEYE DAHİL OLDU

Bunun yanı sıra diğer Körfez ülkeleri de demiryolu projelerine ağırlık veriyor. Altı Körfez ülkesi arasında sadece Suudi Arabistan'da işleyen bir demiryolu sistemi bulunuyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'deki metro ise sadece şehir içerisinde hizmet veriyor.