BIST 10.226
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.408,44
HABER /  GÜNCEL

Yolda kalanlara Kızılay yardım etti

Kızılay ekipleri, Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı sebebiyle yolda kalan araç sürücülerinin imdadına yetişti. Ekipler zincir taktı, kara saplanan araçları çekti.

Abone ol

Kızılay Düzce Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürlüğü ekipleri, D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinde yolda mahsur kalan araç sürücülerinin yardımına koştu. Ekipler, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmediği Bolu Dağı mevkiinde sürücülerin zincir takmasına yardımcı oldu.

Aşırı soğuk hava sebebiyle aracının yakıtı donan bir sürücüye yardım eden Kızılay ekipleri, önce aracı trafik polisleri ile birlikte iterek çekilebilecek mesafeye getirdiler. Ardından halatla çekerek Bolu Dağı Polis evi önüne bıraktılar. D-100 karayolunda kalan sürücülere yardım ettikten sonra tekrar yola çıkan ekipler, bu kez Abant sapağından TEM otoyoluna girerek yolda kalan ve yoldan çıkarak kara saplanan sürücüye yardım ettiler. Ekipler, Çorum'dan yola çıkan ve İstanbul'a gitmek isterken Kaynaşlı Sarıçökek mevkiinde aracını kaydırarak orta refujde bulanan kar yığınına saplayan sürücünün aracını çıkarmak için küreklerle karı temizlediler. Kendi araçlarına halat takarak kara saplanan otomobili çıkaran Kızılay ekipleri, yine yolda kalan sürücü ve yolculara sıcak çay, kek, çorba ve su ikramında bulundular.

HAZIRLIKSIZ YAKALANAN SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI
Kızılay Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, her kar yağışında bu bölgede bu tür sorunların yaşandığını belirterek, "Bugün aniden tipi şeklinde bastırdı kar, özellikle Bolu Dağı'nın E-5 ve tünel çıkışlarında çok etkili oldu. Hazırlıksız yakalanan sürücülerimiz zor anlar yaşadı. Biz de hazırlıklarımızı yaparak yolda kalan sürücülerin zincir takmalarına yardımcı olduk. Bazılarına çekici hizmeti verdik, daha sonra E-5 tarafına geldik ve Kaynaşlı'dan itibaren yolda kayan araçlar yolun tıkanmasına sebep oldu. Zincir takmalarına yardımcı olduk, bu arada yolda bekleyenlere de sıcak ikramlarda bulunduk. Çay, çorba, neskafe ve kek gibi ikramlarda bulunduk. Kar yağdığında böyle oluyor, özellikle bizim bölgemizde tipi şeklinde yağınca yollarda etkili oluyor. Karayolları da çok iyi çalıştı bu akşam, ama siz de gördünüz, karayollarının açtığı yol 5 dakika sonra kapanabiliyor, yolda kalan insanlar olabiliyor. Bugünleri böyle kabul etmek lazım, elimizden geldiği kadar insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Düzce Valisi Vasip Şahin de karla mücadele eden ekipleri ve kar nedeniyle aksamaların yaşandığı bölgeye geçerek Emniyet Müdürü Ali Gezer ile birlikte incelemelerde bulundu. Şahin, sorunlu bölgelerde çalışmaların yoğunlaştırılması talimatını verdi.

Düzce'de kar yağışının yüksek kesimlerde tipi şeklinde olması çalışmaları da olumsuz etkiledi. Trafik ekipleri D-100 karayolu Ankara istikameti Kaynaşlı çıkışında TIR'ların trafiğe çıkmasına izin vermedi. Ekipler ayrıca küçük araçların da zincirsiz olarak yola çıkmasına izin vermiyor. D-655 karayolu ise karayolları ekiplerinin 5 araç ile yolda yaptıkları çalışma sonrasında ulaşıma açık tutuluyor. Bu yolda da zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Eksi 5 dereceye düşen hava sıcaklığı nedeniyle TEM otoyolu üzerinde bulunan viyadüklerdeki buzlanmanın önlenmesi için trafik ekipleri sürekli tuzlama çalışması yapıyor.