BIST 10.221
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.406,17
HABER /  GÜNCEL

Sağlam'dan maçın hakemine sert tepki

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, maçı yöneten hakem Tolga Özkalfa'ya sert tepki gösterdi.

Abone ol

Hakemin maçta adil olmadığını iddia eden Sağlam, "Eğer hakem adil yönetseydi Galatasayar bizi mağlup edemezdi. Tolga hocaya hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

Sağlam, maç sonrası yaptığı açıklamada, Galatasaray gibi büyük bir camiaya karşı oynadıklarının farkında olduklarını söyledi. İlk yarıda rakiplerinin daha iyi oynadığını kabul eden Sağlam, bunun bilincinde olduklarını kaydetti.

"İlk yarıda baskın oynayacaklarını ve bunu ikinci yarıda sürdüremeyeceklerini biliyorduk" diyen Sağlam, "Maçı istediğimiz gibi götürebilseydik Galatasaray'ı buradan galip gönderemezdik. 1-0 olmasına rağmen iyi oyun oynadık. Planladığımız gibi Galatasaray'ın performansı da gerçekten düştü. Ama o sırada Tolga hoca Galatasaray'ın imdadına yetişti ve bizi 10 kişi bıraktı. 10 kişi olmamıza rağmen, Galatasaray'dan daha etkili ve baskılı oynadık ve golü bulduk. Ama sağ olsun Tolga hoca bir kez daha imdada yetişti. Maalesef Tolga hocanın büyük bir imzasıyla Galatasaray bizi mağlup etti. Bence Tolga hoca adil şartlarda yönetseydi Galatasaray'ın bizi mağlup etme şansı yoktu" şeklinde konuştu.

Bunu vicdanen söylediğini ve içeride pozisyona çok yakın olan oyuncularla da konuştuğunu anlatan Sağlam, şöyle devam etti: "Mesela Ben Yahia herşeyin üzerine yemin ediyor. Biz de Tolga hocaya hakkımızı helal etmiyoruz. Hakem Tolga Özkalfa şimdiye kadar Mersin'in 3 maçını yönetti. 3'ünde de kart görmüşüz ve bizi eksik bırakmış. Yani bizim iyi niyetinden şüphe etmememizi beklemesin. Şunu açık olarak söylüyorum, futbol bu sene kaotik ortamda gidiyor ve kalitesi düşük. Bu kalitenin düşmesindeki en büyük nedenlerden birisi de hakemlerin performanslarının düşüklüğü. Biz maalesef, hiçbir maçta lehimize yapılan bir hata göremedik. Her maç aleyhimize. Bu da bizi artık iyi niyetten şüphe etmemize neden oluyor. Keşke bunları konuşmasaydık, keşke Tolga hocanın elini sıkarken helalleşerek ayrılabilseydim."

Özkalfa'nın Barış'ı attığı pozisyona değinen Sağlam, "Hadi İstanbul takımlarından birisinin oyuncusunu aynı pozisyonda atsın bakalım. Sıkıyorsa. Atamazlar. Özgür iradeyle ellerini vicdanına atarak maç yönetsinler. Ama maalesef bunu yapmadıklarını görüyorum'' şeklinde konuştu. Sağlam, bir gazetecinin sezonun ikinci yarısında daha puanla tanışamamalarını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

''Biz kaybettiğimiz müsabakalarda hiç tam kadro olamadık. Bazı müsabakalarda çok etkili oynamadık. Ama bazı müsabakalarda da yönetilen maçlar bundan farklı olmadı. Her maçta bir takıma karşı can alıcı hatalar yapılabilir mi? Fenerbahçe maçında penaltı verilmiyor, geçen hafta verilmiyor. Her hafta bize karşı bir hata yapılıyor. Eğer bu sadece bize odaklıysa, oynamamamız gerekirse, oynamayalım. Bu ligi kim yönetiyor, onu da bilmiyorum. Eğer özgür iradeyle çalamıyorlarsa, bence bazılarının düdüklerini asmaları lazım.''

Futbolculardan Erman Özgür ise ilk yarıda istedikleri gibi bir performans gösteremediklerini, ancak ikinci yarıda daha dirençli olduklarını söyledi. Adil bir yönetim isteyen Özgür, 'Konuştuğumuz herkes penaltının olmadığını söylüyor. Biz iyi bir takımız. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum'' dedi.

İbrahim Kaş ise, seyircilerinin önünde kötü giden gidişatı pozitife taşımak istediklerini ancak mağlup oldukları için üzgün olduklarını anlattı. Kaş, hakemin penaltıyı Necati'nin sesine verdiğini öne sürdü.