BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

10 saat hayatta kalma savaşı

Malatya'dan, görev yaptıkları Yeşilyurt'un Ortaköy köyüne gitmek üzere yola çıkan ve yolda mahsur kalan öğretmenlere, 10 saatlik çalışma sonucu ulaşıldı.

Abone ol

Sabah saatlerinde Ortaköy köyündeki Şehit Şükrü Ulutaş İlköğretim Okuluna gitmek üzere minibüsle yola çıkan 14 öğretmen, yoğun kar ve tipi nedeniyle Dürücek yaylasında mahsur kalınca Yeşilyurt Kaymakamlığından yardım istedi.Malatya Valiliğinin de devreye girmesi üzerine, öğretmenlerin 2. Ordu Komutanlığı'ndan havalanacak bir helikopterle kurtarılması için hazırlık yapıldı. Ancak, kar, sis ve tipi nedeniyle helikopterin havalanması tehlikeye girince, devreye İl Özel İdare ekipleri girdi.

Malatya merkez, Yeşilyurt ve Akçadağ ilçesinden takviye ekiplerin de katıldığı çalışmayla yaklaşık 10 saat sonra öğretmenlere ulaşıldı.

İl Özel İDaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hakan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin öğretmenlere ulaştığını, herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmadığını söyledi.

Öğretmenlerin bulunduğu minibüsün, DSİ'nin greyder ve kepçeleri eşliğinde getirildiğini ifade eden Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya'nın da çalışmaları bizzat takip ettiğini kaydetti.

Öte yandan, Pütürge'den Malatya'ya gelirken Kubbe Dağı'nda bir minibüste mahsur kalan 9 kişinin de, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldığı bildirildi.

KARA KIŞA YENİK DÜŞTÜK