BIST 10.330
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.456,02
HABER /  GÜNCEL

66lık anne doğurdu, işte bebeği

Çocuk yapmaya karar verdiğinde herkesi şaşkınlığa uğrattı. 66 yaşındaydı ve tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştı. En yaşlı anne doğurdu.

Abone ol

Ukrayna'da tüp bebek tedavisi gören ve geçtiğiimz hafta bir erkek bebek dünyaya getiren 66 yaşındaki Elizabeth Adeney, nihayet bebeğiyle görüntülendi.

İngitere'nin en yaşlı annesi unvanını alan kadın, oldukça mutlu görünüyordu. Bir hafta boyunca hastanede gözetim altında tutulan Adeney, oğlunu hastaneden eve getirirken kameralara yansıdı.


 

[PAGE]


Temmuz ayında 67 yaşına girecek olan Adeney, hamilelik sürecinin ve doğumun gizli kalmasını istemişti. Daha önce Patricia Rashbrook'a ait olan "en yaşlı anne" unvanın da sahibi olan kadının bebeğine Jolyon ismini koyduğu belirtildi.

Doktorlar, Cambridge'deki Addenbrooke's Hastanesi'nden dün öğlen saatlerinde ayrılan anne ve bebeğin sağlığının iyi olduğunu dile getirdi.

Bebeğini arabadan inerken dikkatle taşıyan 'yaşlı' anne, bundan iki yıl önce kısa süreli evli kaldığı Robert Adeney'le (şimdi 71 yaşında) birlikte olduğu sırada kısırlık tedavisi görmüş, ancak uzmanlar, hamile kalamayacağını ifade etmişti.


 

[PAGE]


UMUT IŞIĞINI UKRAYNA'DA BULDU
Ukrayna'da gördüğü tüp bebek tedavisiyle bir anda hayatı değişen kadın, 50 yaş üzerinde nadir hamile kalabilen kadınlar arasında yerini aldı. Bebek doğana kadar bir tekstil firmasında beş gün boyunca çalışan kadın, daha sonra yeniden işine döneceğini söylüyor.

Kimi zaman kendini 39 yaşında hissettiğini de belirten Elizabeth, "Bazen de 56'lık bir kadın oluyorum. Bu, günden güne değişiyor" açıklamalarında bulunuyor.


 

[PAGE]


2006'da İspanyol Carmela Bousada 66 yaşında ikiz bebek dünyaya getirerek, dünyanın en yaşlı ikiz annesi olmuştu. Kayıtlara göre dünyanın en yaşlı annesi ise geçtiğimiz yıl, 70 yaşında doğum yapan Hindistanlı Omkari Panwar.