BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,81
HABER /  GÜNCEL

65 yaş izin belgesi alma nasıl olur e devlet başvuru yapma

65 yaş üstü izin belgesi e devlet şifresi ile girip yapılarak ya da ALO 199'u arayarak kolayca alınabilir. İl ilden başka bir ile seyahat edecek olan vatandaşların alması zorunlu olun 65 yaş üstü seyahat belgesine aynı aileden en fazla 6 kişi başvurabilecek.

Abone ol

65 yaş üstü seyahat serbestisi hususunda detayları merak eden pek çok vatandaş, internet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı tedbirleri noktasında kontrol olup olmadığını merak eden pek çok vatandaş, internet üzerinden 65 yaş üstü seyahat etmek serbest mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, bu noktada seyahat edebilmek için zorunlu olan 65 yaş üstü seyahat izni nasıl alınır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler


Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesine başvuracak 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, kendileri ile aynı durumda bulunan (65 yaş ve üzeri) eş, kardeş ve birinci derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için seyahat izin belgesi başvurusu yapabilecek.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak üzere, Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden veya elektronik ortamda e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girerek seyahat izin işlemleri başlığının altında yer alacak Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi verilmesi alt başlığını seçerek başvurularını gerçekleştirebilecek.

Başvuru formunda otel tatili, yazlık/devremülk, kiralık ev/villa ya da karavan tatili gerekçelerinden biri seçilecek.

Vatandaşlar, otel tatili için rezervasyon belgelerini, yazlık/devremülk için tapu örneklerini, kiralık ev/villa tatili için ise kira sözleşmelerini, karavan tatili için karavan sahiplik belgeleri ya da kira sözleşmelerini zorunlu olarak başvuru sırasında sisteme yükleyecek.

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi alacak vatandaşlar, otobüs, uçak, tren ve özel araç ile yapacakları yolculuklar için başvuru yapabilecek.

Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin Kovid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacak.

Vatandaşların belge almak için herhangi bir sağlık kuruluşu ya da valilik/kaymakamlıklara gitmelerine gerek bulunmuyor.Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi başvuruları, otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak.İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak, ayrıca e-Devlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecek.

İzin başvurusu kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların bilgileri, otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecek. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacak.