BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  DÜNYA

5 çocuk babasından 25 gündür haber alınamıyor

Siirt’in Pervari ilçesinde 5 çocuk babası olan Sıdık Bilen’den 25 gündür haber alınamıyor.<br/>Kardeşi Sıdık Bilen’in (33) yaklaşık 25 gündü...

Abone ol

Siirt’in Pervari ilçesinde 5 çocuk babası olan Sıdık Bilen’den 25 gündür haber alınamıyor.
Kardeşi Sıdık Bilen’in (33) yaklaşık 25 gündür kayıp olduğunu ifade eden Refik Bilen, kardeşinin en son 29 Haziran tarihinde Belenoluk köyü karakolu yanında araçtan inerken görüldüğünü söyledi. Geçmişe dayanan cezası nedeniyle karakolda kimlik aramasına girmek istemediği için karakola 50 metre uzaklıkta bir yerde indiğini belirten Refik Bilen, "Yaklaşık 150 metrelik bir virajı alarak arama noktasının arkasına geçmek istemiş. Ancak bu tarihten sonra kendisinden bir daha haber alınmamış. Çok aradık hiçbir ipucuna ulaşamadık. Hiçbir işi olmayan kardeşim define işiyle ara sıra uğraşırdı. O gün de Van Çatak yolunda bir gömü olduğu için oraya gideceği söyleniyordu. Nereye gittiği ne yaptığını veya hayatta olup olmadığı konusunda kuşkuluyuz. Karakola başvurarak yetkililere defalarca şikayetimi bildirdim. Ama hiçbir neticeye ulaşamadım. Hem PKK’dan hem de devletin derin güçlerinden şüpheliyim. Allah muhafaza öldürüp bir yerlere de gömmüş olabilirler, 5 çocuğu var hepsi perişan, görenlerin Allah rızası için bizle haber versin" dedi.
Durumu Siirt Valisi Ahmet Aydın’a bildirdiğini kaydeden ağabey Bilen, Vali Aydın’ın kardeşini bulmasına yardımcı olacağı sözünü verdiğini sözlerine ekledi.
(İHA)