BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bodrum açıklarında göçmen teknesi 'battı'

Bu sabah Bodrum'dan Yunanistan'a geçmek isteyen bir göçmen teknesinin kaybolduğu iddiası üzerine Türkiye ve Yunanistan ekiplerince arama başlatıldı.

Abone ol

Türkiye'nin Batı kıyıları, Avrupa'ya geçmeye çalışan mültecilerin sıklıkla kullandıkları güzergahlar arasında. (Foto: Arşiv)

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'na geçmek isteyen mültecilerin bir kısmının kayıp olduğu, bazılarının ise İstanköy Adası'na ulaştığı öne sürülüyor.

Olayla ilgili BBC Türkçe'ye bilgi veren Bodrum Kaymakamlığı, bu sabah saatlerinde Bodrum'un Akyarlar Köyü'ne 13 göçmenin geçtiğini belirtti.

13 göçmenden ikisinin uyruğunun netleştiği, birinin Türk, bir diğerinin de Suriyeli olduğu bildiriliyor.

Yunan adasına ulaşan göçmenler, bir başka teknenin daha yola çıktığını yerel yetkililere iletti. Bu gelişme üzerine, Yunan makamları Türkiye'ye durumu bildiren bir faks çekti.

Bodrum Kaymakamlığı, kaybolduğu söylenen göçmen teknesine ilişkin ellerinde herhangi bir bilgi olmadığını, arama çalışmalarının iki ülkenin koordinasyonuyla sürdürüldüğünü söylüyor.

Ajanslar ise, yaklaşık 40 göçmenin iki farklı tekneyle Yunanistan'a geçmek istediğini, teknelerden birinin Bodrum'un Akyarlar Köyü Hüseyin Burnu Feneri açıklarında battığını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberinde İstanköy Adası'nın kuzeyinde sürdürülen arama çalışmalarında bir göçmenin cesedinin bulunduğu, sekiz kişinin ise kayıp olduğu ifade edildi.

AA, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Kos Adası kıyısında içinde 9 bavul bulunan bir zodyak bot ile bir cesedin görülmesi üzerine Türk Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdiğini belirtti.

Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ile Bodrum Deniz Arama Kurtarma ekibi ve Akyarlar Köyü'ndeki balıkçıların arama kurtarma çalışmaları başlattı.