BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  DÜNYA

Malatya’da adliye önünde silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Malatya Adliyesi’nin önünde cinayet davasının duruşmasına gelen taraflardan sanık tarafı, mağdur tarafın üzerine kurşun yağdırdı. Olayda 1 k...

Abone ol

Malatya Adliyesi’nin önünde cinayet davasının duruşmasına gelen taraflardan sanık tarafı, mağdur tarafın üzerine kurşun yağdırdı. Olayda 1 kişi öldü, 1’i ağır toplam 3 kişi yaralandı.
Malatya’da 8 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen olayda, Yeşilyurt’un Gözene köyünde suluma suyu tartışması sonucunda çıkan kavga olayında Ayabakan ile A. aileleri birbirine saldırmış, olayda Cumali Ayabakan ölürken, 4 kişi ise yaralanmıştı.
Bu cinayet davasının Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına gelen taraflardan A. ailesi mensupları, Ayabakan ailesi mensuplarının üzerine tabanca ile ateş açtı. Olayda Ayabakan ailesinden Hikmet Ayabakan (47), Habip Ayabakan (27) ve Mustafa Ayabakan (32) yaralanırken, Mehmet A. ise parmağından yaralandı. Yaralılardan Hikmet Ayabakan, adliyenin karşısındaki boş arazide otların içine gizlenmiş vaziyette bulundu. Olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılardan Mustafa Ayabakan, hayatını kaybetti.
Asayiş Şubesi ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda, olayın şüphelileri olduğu iddia edilen Emrah A. ile Ramazan A.’yı gözaltına aldı.
Bu arada, olay yerini görüntüleyen güvenlik kamerası görüntülerinde adliyenin kapı girişinde bir kişiyi silahla vurarak yaralayan saldırganın polislere de tabancasını doğrulttuğu ve polislerin şahsı etkisiz hale getirmek için yoğun çaba gösterdiği görülüyor.
Öte yandan, saldırganların olay yerinde bırakarak kaçtıkları bir otomobilde ise, pompalı tüfek ele geçirildi.
Başlatılan soruşturma sürüyor.