BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

5 'ayak'ta Alex'in vedası

Alex De Souza 'veda' ettiği basın toplantısında 'Ben, Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Aykut Kocaman ve basın' şeklinde belirttiği ve sorumlu olduğunu düşündüğü '5 ayak'ın hatalarını anlattı.

Abone ol

Alex de Souza, bugün düzenlediği basın toplantısında 344 maçta 172 gol atarak tamamlandığı 8 yıllık Fenerbahçe kariyerinin 'neden bittiğini' anlattı.

De Souza, merakla beklenen basın toplantısını düzenlediği otele, eşi Daianne ile beraber gelirken yanında tercüman olarak bir dönem Fenerbahçe'de çalışmış olan Ali Orçun Tunçsoy yer aldı.

Toplantı başlamadan önce Fenerbahçe'de bir istifa yaşandı.

Sarı-Lacivertli kulüpte Alex de Souza'nın tercümanlığını yapan ve son dönemde Alex-Aykut Kocaman-Aziz Yıldırım gerginliği arasında kalan Samet Güzel, görevini bıraktığını açıkladı. Alex de toplantının başlangıcında Fenerbahçe'de oynadığı dönem boyunca tercümanlığını yapan Samet Güzel'e teşekkür etti.

Alex De Souza akabinde '5 ayağı var' dediği ayrılık sürecine geçiş yaptı. "Ben, Başkan Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Aykut Kocaman, Başkan Yardımcısı Ali Yıldırım ve basın" şeklinde, bu beş ayağı açıklayan Alex de Souza, ilk olarak Sarı-Lacivert günlerinde kendi hatalarını anlattı.

'Çocukluğumdakinden çok gözyaşı...'

Takımdan ayrıldığı günden beri döktüğü gözyaşının çocukluğu boyunca döktüğünden fazla olduğunu söyleyen oyuncu duyduğu üzüntüyü anlattı.

En çok tartışılan konu olan 'twitter' kullanımında hatalı olduğunu ifade eden Brezilyalı, kulüple arasında yaşanan 'alacak-verecek' tartışmasında da tutumunun yanlış olduğunu itiraf etti.

Daha sonra kendisini 1 Ekim'de takımla sözleşmesini feshetmeye götüren süreci anlatan oyuncu, sonun başlangıcı olarak bu sezon oynanan Şampiyonlar Ligi öneleme turu maçı olan Vaslui mücadelesi öncesinde, Teknik Direktör Aykut Kocaman ile yaşadığı tartışmayı gösterdi.

'Kariyerimin en büyük tartışması'

"18 yıllık kariyerimin en büyük tartışmasıydı” ifadesini kullanan oyuncu, o andan sonra Aykut Kocaman ile ilişkisinin eskisi gibi olmadığını belirtti.

Başkan Aziz Yıldırım ile ilişkisinde 4 Ağustos 2010'da oynanan Young Boys maçının önemine değinen Alex de Souza, 1-0 yenildikleri ve Sarı-Lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiği müsabaka sonrası Aziz Yıldırım'ın kendisini kulüpten kovduğunu ve artık onu istemediğini söylediğini anlattı.

Kulüpten ayrılmak için eşyalarını topladığı esnada Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın buna engel olduğunu ve takımda kalmasına ikna ettiğini aktaran Alex, o günler için Kocaman'a şükran duyduğunun altını çizdi.

'Jübile Kadıköy'de'

Başkanvekili Ali Yıldırım'la yaşadığı sorunları da anlatan oyuncu, son ayak dediği basın konusunda da, olayların zaman zaman yanlış aksettirildiğini ve yaşanan süreçte yazılı ve görsel medyanın da önemli bir payının olduğunu söyledi.

Soru cevap kısmına geçip merak edilenleri yanıtlayan oyuncu ayrılık kararı ardından, kendisini Başkakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, tercüman Samet Güzel aracılığıyla telefonla aradığını aktarıp, teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Alex de Souza, teşekkür edip sözlerini tamamlarken jübilesini Kadıköy'de yapmak istediğini de belirtti.