BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL

Özal'ın beyni neden çürümedi?

Özal'ı define hazırlayan GATA hekimi konuşunca tıp dünyası bu mucizeye yöneldi. Ne oldu da Özal'ın beyni çürümedi?

Abone ol

İNTERNETHABER - (ÖZEL İÇERİK ) : Turgut Özal'ın beyni nasıl oldu da çürümedi? Tahnit yapılmadığı halde beyin sapasağlam nasıl kalabildi? 

Turgut Özal'ı, ölümünün ardından defin için hazırlayan ve o dönem GATA'da Tabip binbaşı olan  Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz'ın açıklamaları ile tıp dünyası beynin nasıl olup da sağlam

ÖZAL'IN BEYNİ NİYE ÇÜRÜMEDİ?

Prof. Sarsılmaz geçen hafta canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söylemiyti;
-"Özal'ın naaşında alt kısımlar kemik hale geldiği halde üst kısımlar ve beyin tamamen korunuyor. Formandit alt tarafa verilmedi ama vücut boşluklarına verildi. Bu anlamda vücut boşluklarının korunması tamamen tabii birşey olabilir. Peki beyin de korunmuş. Biz beyine herhangi bir madde vermedik. O nasıl korunuyor. Bunu bilimsel olarak açıklayamıyoruz"

kaldığının sırrını çözmeye çalışıyor. Zira Prof. Sarsılmaz'ın açıklamasına göre vücuda koruyucu madde verilmişti ancak beyne böyle bir madde verilmedi. O zaman Özal'ın beyni nasıl oldu da çürümedi? Bunun tıbbi izahı var mı? 

MUCİZE KABUL EDİLECEK BİR OLAY

Prof. Dr. Sevil Atasoy, Özal'ın beyninin nasıl bozulmadan kalabildiğini ilk kez suç ve delil programında açıkladı. Atasoy'un açıklamalarına göre bunun sebebi beyindeki yağ... 

Atasoy durumu şöyle izah ediyor;

"Beynin etrafından yüzde 80 oranında yağ içeren miyelin tabakası var. Beyni koruyan o yağ. Sabunlaşma sadece dışardan olmuyor. Sabunlaşma içerden de oluyor. Su gerekir ama bunun dış ortam suyu olmasına da gerek yok. Bedenin içindeki suyu kullanıyor. "

MUCİZE ARTIK YOK OLACAK

Profesör Sevil Atasoy'un verdiği bilgiye göre Özal'ın naaşındaki mucize cesedi mezarlıktan çıkarıldığı anda bitti. Zira bundan sonra çok hızlı bir çürümeye maruz kalacak. Naaşın sapasağlam olmasına "mucize olarak" niteleyen Atasoy şunları anlattı;

-"Mucize kabul edilecek çok sık rastlanmayan bir biçimde korunmuş olması buraya kadardı. Çünkü onu bir kere ordan çıkarttıktan sonra havayla karşılaştıktan sonra çürüme başladı. Ve çok hızlı bir şekilde geri dönüşü olmayacak şekilde çürüme ilerliyor. "