BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.473,78
HABER /  GÜNCEL

38 PKK sığınağı daha yok edildi

PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Abone ol

Şırnak ve Bingöl'de bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 6'sı Bingöl olmak üzere 38 sığınak tahrip edildi.

Diyarbakır'da düzenlenen büyük operasyonun ardından PKK'ya bir darbe de Bingöl ve Şırnak'ta vuruldu.

Tunceli'de ise kış üstlenmesine girmeye hazırlanan iki ayrı PKK'lı grubu etkisiz hale getirmek için eksi 15 derece soğuk ve yer yer yarım metreyi aşan karda hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

29403_33352_15122012135615_3.jpg

ŞIRNAK'TA 32 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Şırnak’ta Bester-Dereler kırsalında kışı geçirmeye hazırlanan teröristlere yönelik sürdürülen hava destekli operasyonda çok sayıda yaşam malzemesi ve patlayıcı ele geçirilirken, teröristlerin barınmak için kullandığı 32 sığınak imha edildi.

29403_33352_15122012135615_1.jpg

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, vatandaş ihbarı üzerine bölgeye özel eğitimli asker ve korucuların katılımı ile gerçekleştirilen hava destekli operasyonda PKK terör örgütüne büyük darbe vurulduğu belirtildi. Açıklamada, "23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı tarafından 10-14 aralık 2012 tarihleri arasında Bestler-Dereler bölgesinde vatandaşlarımızın verdiği bilgiler ve yapılan istihbari değerlendirmeler ışığında ilimiz merkez ve ilçelerinde saldırılar yapmayı planlayan terör örgütüne yönelik askeri birliklerimiz ve köy korucularıyla beraber hava destekli operasyon icra edilmiştir. Teröristlerin Şırnak kırsalı Bestler-Dereler bölgesinde kışı geçirmek için yaptıkları hazırlıklara yönelik şiddetli soğuk ve iklim koşullarında icra edilen operasyonda 32 sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir.

PKK'YA KIŞ DARBESİ

Ayrıca operasyonda 60 kilogram patlayıcı, 180 kilogram jel yakıt, 650 metre kablo, 6 adet basma düzeneği ve Eyp, 4 adet sensör, 11 adet büyük pil, 10 saniyeli fitil, bol miktarda muhtelif mühimmat, 8 çuval sağlık malzemesi, bol miktarda ilaç ile yüzlerce teröriste kış ayı boyunca yetecek miktarlarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. İlimizin gelişmesinin ve refahın artmasının en büyük engeli olan, bölge halkını, kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef alan, halkımızın alın teri ve emeği ile kazandığı, bir lokma ekmeğini bile ona çok görüp gasp eden, fakir aile çocuklarının kanı üzerinden saltanatlarını sürdüren karanlık odakların maşası bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

 BİNGÖL'DE DE 6 SIĞINAK BULUNDU

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucu bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 6 sığınak tahrip edildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, bölücü terör örgütü mensuplarının kış üstlenme bölgelerine yönelik olarak yapılan çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Bölücü terör örgütünün kış üslenme bölgelerini bulup, sığınak ve depolarını imha etmek ve etkisiz hale getirmek maksadıyla, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı 13 Aralık günü başlatmış olduğu operasyon neticesinde; Bingöl merkez kırsalı, Ortaçanak köyü ve Genç ilçesi Yeniyazı köyü mülki sınırları içerisinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait 6 adet sığınak bulunarak tahrip edilmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.

SIĞINAKTAN ÇIKANLAR

Sığınaklarda yapılan aramalarda, 5 kilogram amonyum nitrat, 1 adet tahta ranza, 1 adet battaniye, 1 adet çanta, 2 çift ayakkabı, 5 metre naylon, 1 adet panço, 10 kilogram çeşitli yiyecek malzemesi, giyecek, kullanım ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin ise olay yerinde imha edildiği bildirildi.