BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu o senaryoda istifa edecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de en kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde ne yapacağını açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Esad kalacak olsa bile elini sıkmaktansa istifa etmeyi tercih ederdim" diyor.

DAVUTOĞLU'NUN RENKLİ FAS GEZİSİ

Hükümetin bıçak sırtındaki bakanlarından birisi de Davutoğlu. Suriye politikasını şekillendiren ismin oynadığı kumar tutacak mı? Yanlış hesap yapmakla suçlayanlara Fas'tan rest çekerek karşılık veriyor.

Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Esad'a karşı olan tavrını çok çarpıcı sözlerle anlatıyor.

Davutoğlu Marakeş'te yemekte gazetecilerle buluştu. Yemeğe katılanlardan Milliyet yazarı Aslı Aydıntaş, Rusya Dışişleri Bakan Yardımıcısı'nın "Esad gidici" yönündeki açıklamaların Davutoğlu'nun yüzünü güldürdüğünü söylüyor. Yine Esad'ın Scud füzelerini kullandığı haberleri rejimin son çırpınışı olarak yorumlanıyor.

Davutoğlu, kendisini yanlış hesap yapmakla suçlayanlara çok iddialı bir cevap veriyor. CHP'nin hedefindeki Bakan, Esad'ın gidişi için kendi siyasi kariyerini ortaya koyuyor. Aydıntaş, Davutoğlu'nun o sözlerini bugünkü köşesine taşıdı.

ELİNİ SIKMAKTANSA İSTİFA ETMEYİ TERCİH EDERİM

"(...)Yemekte bütün bunları konuşurken, 20 aydır Suriye’deki dış politikayla ilgili ”Battı, gitti, yanlış hesap!” diyenlere atfen ”Ama...” diyor, ”Velev ki biz yanlış çıktık, çok yanlış hesap yaptık, Esad birkaç yıl daha orada. Durum bu değil ama velev ki öyle. Esad kalacak olsa bile farklı bir şey yapamazdık. Ben şahsen bu noktadan sonra Esad kalacak olsa bile elini sıkmaktansa istifa etmeyi tercih ederdim...”

Davutoğlu, Suriye'nin kuzeyindeki PKK'nın kolu PYD'ye neden karşı olduklarını ”Burada asıl sıkıntı, PYD’nin rejimle işbirliği yapıyor olması ve de terör (PKK) bağlantısını reddetmemesi. Yoksa Kürt meselesi yüzünden bir tehdit algısı içinde değiliz" sözeriyle açıklıyor.