BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

MSN'de dağa davet diyalogları

PKK'nın gençlik yapılanması olan DYGM'ye yönelik eş zamanlı operasyon sonrası hazırlanan iddianamede çarpıcı ayrıntılar var.

Abone ol

İddianamede, dağa çıkarılmak istenen öğrencilerle ilgili olarak yapılan son görüşmelere de yer verildi.

PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandıran ve örgütün gençlik yapılanması olarak adlandırılan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi'ne (DYGM) mensup oldukları iddiasıyla yargılandıkları davada 51 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum olan Erzincan Üniversitesi’nde okuyan 7 öğrencinin cezası, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından da onandı.

Erzincan'da 24 Mayıs 2011 günü PKK'nın gençlik yapılanması olan DYGM'ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Erzincan Üniversitesi'nde okuyan 1'i kız 10 öğrenci gözaltına alınırken, örgütsel doküman ve bilgisayarlara da el konuldu.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, PKK'nın gençlik yapılanmasının Türkiye'yi Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Çukurova, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri olarak değerlendirdiğine işaret edildi. İllerdeki gençlik yapılanmasından dolayı 2009'da 301, 2010 yılında ise 119 kişinin tutuklandığı bildirilen kararda, özellikle kırsaldan gelerek üniversite okuyan gençleri ailelerinden koparmak ve amaca ulaşmak için DYGM'nin açmış olduğu evlerde barındırdıkları anımsatıldı.

MSN’DEN ‘DAĞA DAVET’
İddianamede, dağa çıkarılmak istenen öğrencilerle ilgili olarak yapılan son görüşmelere de yer verildi. Öğrencilerden Vural Turgut'un Van’dan X'le MSN üzerinden yaptığı görüşmeye göre, özellikle kararsız öğrencilerin dağa çıkarılması konusunda Lut peygamberin düştüğü kaygılara gerek olmadığı belirtiliyor. MSN görüşmesi şöyle:

- X şahıs: Gençlik Lut peygamberin düştüğü kaygılara düşmemeli. İşte ben gidiyorum arkadaşlar, aile ne olacak? Oysaki bilse gençlik bu konuda en ufak kaygının olmaması gerektiğini. Gençlik enerji demektir. Bu işte çözümleme bundan ibarettir.
- Vural Turgut: Anladım bana birkaç gün mühlet verin, geleceğim.
- X şahıs: Net kaç gün? İleteyim gerekli yerlere.
- Vural Turgut: Yav şimdi ben kendimi de kötü hissediyorum. Hemen gelmem gerekirdi.
- X şahıs: Kararsızsın...
- Vural Turgut: Evet o yüzden kendimi kötü hissediyorum. Ama bu hep öyle olacağım anlamına gelmiyor. Geleceğim.
- X şahıs: Hareket diyecek işte gençlik. Yav sen bırak arkandakileri düşünme. Sen gelince onlar da gelir.
- Vural Turgut: Partinin bireye ihtiyacı yok, aslında bireyin insana ihtiyacı var.
- X şahıs: Kim gelecek?
- X şahıs: Hepsini deneyeceğim. 4 kişi yeter mi, 4 kişi ile konuşacağım. Kim geldi ise az çok tahmin ettiğin kişiler V., Y., A.
- Vural Turgut: Tamam yarın orada olurum. Gelirken yanımda eşya, elbise falan getireyim mi?
- X şahıs: Bir kısmını bırakırsın, oradaki arkadaşlara dağıtırsın. Bu bile arkadaşları etkiler. Bu bile devrimci bir tavırdır.”