BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

3.5 Yaşında ama hamile!

Kusma ve öksürük şikayetiyle Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne getirilen çocuğa iç gebelik teşhisi kondu

Abone ol

RİZE'den, kusma ve öksürük şikayetiyle Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne getirilen 3.5 yaşındaki Miray İrem Civelek'in muayene fişine yapılan tedavi olarak iç gebelik anlamına gelen ‘Abdominal gebelik’ yazıldı. Olayın, bilgisayar kaydının kağıda yanlış aktarılmasından kaynaklandığı ortaya çıktığı açıklandı.

Mide bulantısı, kusma ve öksürük şikayeti çeken 3.5 yaşındaki Miray İrem Civelek, dedesi tarafından Trabzon Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirildi. Burada tedavisi yapılan küçük kız, daha sonra taburcu edildi. Tedaviden bir ay sonra baba öğretmen Orhan Civelek'in görev yaptığı Rize Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi Muhasebe Servisi'ne, hastaneden gönderilen muayene fişi ulaştı. Hastaneye başvuruyla ilgili bilgilerin bulunduğu muayene fişinin ‘Tedavi’ bölümünün karşısında, ‘Abdominal gebelik’ yazılması dikkat çekti.

Orhan Civelek, “3.5 yaşındaki kızım Miray İrem'i kusma ve öksürük tutunca bir ay önce kayınpederim, dünyaya geldiği hastane olan Trabzon Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Buradaki muayenenin ardından kızım eve geldi. Bir ay sonra öğretmen olarak çalıştığım okula, Dr. Mehmet Balçık imzasıyla bir muayene fişi geldi. Bu fişteki ‘Tedavi’ bölümünde, iç gebelik anlamına gelen, ‘Abdominal gebelik’ yazılıydı. Herhalde bir başka hastanın teşhisi kızımın fişine yazılmış. Bir yanlışlık olmuş'' diye konuştu.

Dr. Mehmet Balçık ise haftasonunda getirilen küçük çocuğa ‘akut solunum yolu enfeksiyonu’ teşhisi konulduğunu, ailenin ise resmi sevki pazartesi günü getirdiğini belirterek, “Resmileştirme yapılırken bilgisayarda yanlışlıkla bir başka hastanın tanısı evraka yazılmış. O gün ben de görevli değildim. Yoksa çocuğa yanlış teşhis konulması sözkonusu değildir'' dedi.