BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,42
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanın beceriksizi kim?

Erdoğan, "Biz yapacağımızı yaptık. Beceriksizlik sende" dedi? Peki bu sözlerin muhatabı kim?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tekstil ve konfeksiyon sektöründeki KDV indirimiyle ilgili olarak, ''Talep sizden geliyor. Biz talebe uyuyoruz. KDV'yi yüzde 18'den 8'e indiriyoruz. Deniyor ki (Dağ fare doğurdu). Kusura bakma beceriksizlik sende. Git problemini çöz. Biz yapacağımızı yaptık'' dedi.

Erdoğan, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Mart ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz 3,5 yılda kimi zaman 30, kimi zaman 40 yılın, kimi zaman da Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığını, sadece makroekonomik göstergeler ve yapısal reformlarda değil, sosyal alandaki parametrelerde de kalıcı iyileşmeler gerçekleştirildiğini vurguladı.

Ekonominin temel göstergelerinde, sarsıntılara karşı dayanıklı yapıyı oluştururken sektörlerin ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalıştıklarını belirten Erdoğan, iyileşmelerin toplumun tüm kesimlerine paralel yayılması için adım adım önlemleri aldıklarını söyledi.

Erdoğan, ekonomide verimlilik, üretim kapasitesi, istihdam gibi konularda çok önemli gelişmeler olduğunu, bunun yanı sıra hükümet olarak imkanlar ölçüsünde iyileştirmeleri adım adım uygulamaya koyduklarını dile getirerek, vergi indirimleri, teşvikler ve sektörel kolaylıkların bunlardan birkaçı olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Sayın başkan, iyi güzel de siz vergiyi indirirken kalkıp bir anda (Biz vergileri sıfırladık. Vergileri 5'e 10'a indirdik) diyebilir miyiz? Siz böyle bir hastaya böyle bir tedavi uygulayabilir misiniz?
Bunu yaptığınız anda her şey çöker. Böyle bir imkanımız, ekonomik gücümüz yok. Devamlı değişik kalemlerde vergileri indiriyor, teşvikleri sağlamaya çalışıyoruz. Onun için geldiğimizden beri size vergi yükü getirmedik.''

''BİZ YAPACAĞIMIZI YAPTIK''

Başbakan Erdoğan, tekstil, konfeksiyon ve deri konfeksiyon sektöründen temsilcilerle yaptıkları görüşmelere de değinerek, şöyle konuştu:

''KDV yüzde kaçtan kaça çıkarıldı? Yüzde 6'ydı yüzde 18'e çıkarıldı. Biz ne yaptık? Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik. Talep sizden geliyor. Biz bu talebe uyuyoruz. KDV'yi yüzde 18'den 8'e indiriyoruz. Deniyor ki (Dağ fare doğurdu). Kusura bakma arkadaş beceriksizlik sende. Git problemini çöz. Biz yapacağımızı yaptık. Hükümet bu konuda sizin talebinize uymuştur, dediğinizi yerine getirmiştir.''

Erdoğan, KDV'nin yanı sıra SSK primleri ve işçi maliyetleriyle ilgili bir şeyler yapmaya çalıştıklarını da anlatarak, özellikle bu konularda Türkiye'nin AB ülkeleriyle mukayese edilmesi durumunda yanılgıya düşüleceğini söyledi.

AB ülkeleriyle Türkiye'deki maliyetlerin farklı olduğunu, ayrıca kayıt dışılık ve kayıt altı konusu bulunduğuna da işaret eden Erdoğan, ''Bu ekonomi tam manasıyla kayıt altına alınmış olsa, hareket alanımız daha da genişleyecek, siz girişimcilerin yanında olmak için çok daha farklı kalemlerimizi seferber edeceğiz. Yüzde 45 kayıt altı ekonomi ile bu beklenenleri yapamayız'' dedi.