BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  POLİTİKA

Türkiyeye nükleer gitmez!

Alman Yeşiller Partisi'nden Roth, Türkiye'de kurulacak nükleer santralin tehlikelerine dikkat çekti.

Abone ol

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, ''Türkiye'nin, enerji sorunlarını atom enerjisiyle çözemeyeceğini'' belirtti.

Roth, partisinin enerji politikaları sözcüsü Hans Josef Fell ile yayımladığı basın bildirisinde, ''Türkiye, nükleer santrallerinin, enerji sorunlarının çözümü olacağı konusunda yanlış bir düşünce içinde. Durum son derece açık. Türkiye, enerji sorunlarını atom enerjisiyle çözemez. Çünkü bu enerji çok pahalı'' ifadesini kullandı.

''Atom enerjisinin, Türkiye'nin artan enerji ihtiyacını karşılayamayacağını'' ifade eden Roth, ''Uranyum kaynakları çok kısıtlı. Nükleer atıkların imhası da henüz çözülmüş bir sorun değil'' dedi.

''Nükleer santrallerin Türkiye için büyük tehlike oluşturduğunu'' kaydeden Roth, ''Nükleer santrallerin yapılmasının düşünüldüğü yerler de deprem bölgelerinde bulunuyor. Ayrıca bu santraller olası bir terör saldırısına karşı korunabilecek durumda değil'' görüşünü savundu.

Roth, ''Türkiye'nin yenilenebilir enerjilere yönelmesi gerektiğini'' belirterek, ''Türkiye'de güneş, su, biyoenerji ve jeotermal kaynakların fazlasıyla bulunduğuna'' dikkati çekti. ''Yenilenebilir enerjilerle Türkiye'nin yüz binlerce kişiye de iş imkanı sağlayabileceğini'' ifade eden Roth, ''Türkiye'nin bu yöndeki planları krizlerle dolu bu bölgede başka ülkeleri de benzer fikirlere
sevk edebilir. Atom lobisinin dışında bunun kimseye faydası olmaz''