BIST 10.086
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.411,98
HABER /  GÜNCEL

35 şehirde kuvvetli kar yağışı DİKKAT!

Hafta başı itibaren başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Türkiye donuyor. İşte Meteorolojiden yapılan son uyarılar...

Abone ol

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi fena vurdu. Meteoroloji bugün de etkisini sürdürecek kar yağışına karşı uyardı.

İstanbul'da ve birçok ilde okullar tatil edilirken olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO bazı seferlerini iptal etti.

İSTANBUL'DAN KAR MANZARALARI İÇİN TIKLAYIN

Türkiye'nin büyük bir bölümünde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün kar yağışı görülecek iller şöye sıralandı:

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Sibirya'dan gelen soğuk hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok ilde okullar tatil edilirken son haber İstanbul Valiliği'nden geldi.
29493.jpg

İDO BU SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Olumsuz hava koşulları deniz seferlerini vurdu. İşte İDO'nun iptal ettiği seferler...

OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


*İstanbul,
*Kocaeli,
*Sakarya,
*Yalova,
*Bursa,
*Bilecik
*Zonguldak, Bartın, İnebolu

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

*Konya,
*Kırşehir,
*Nevşehir,
*Aksaray,
*Sivas,
*Yozgat,
*Kırıkkale,
*Ankara'nın güney ve doğu kesimleri

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

*Erzurum,
*Erzincan,
*Kars,
*Ardahan,
*Ağrı,
*Iğdır,
*Elazığ,
*Muş,
*Bingöl,
*Bitlis,
*Van,
*Hakkari,
*Şırnak

AKŞAM SAATLERİNDE DE BU İLLERDE KAR VAR

*Bolu,
*Karabük,
*Düzce
*Siirt
*Diyarbakır,
*Batman,
*Mardin

20130107.220652_gum-alt-(4)_2007743.jpg

ÇIĞ VE DON UYARISI

Açıklamada, çığ, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve görüş mesafesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

20130107.220655_gum-alt-(5)_2007744.jpg

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta, Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ ve YER YER YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile akşam ve gece saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da görülen yoğun kar yağışlarının oluşturduğu taze kar örtüsü nedeniyle yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisindedir. Bu nedenle; Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyı şeridinde hafif, kıyıların iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli, kuzey, iç ve doğu bölgelerde çok kuvvetli don olayı beklendiğinden, zirai üretim faaliyetlerine devam eden üreticilerimiz başta olmak üzere ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

screen-shot-2013-01-08-at-8.50.15-am.png

screen-shot-2013-01-08-at-8.50.30-am.png

screen-shot-2013-01-08-at-8.50.35-am.png

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ-Çorlu) kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege'nin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, yer yer orta, iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay çevreleri yağmurlu, Osmaniye çevreleri yağmur ve zamanla karla karışık yağmurlu, Göller Yöresi ile Kahramanmaraş çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar bölgenin güney ve doğusunda (Konya, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara'nın güney ve doğu kesimleri) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Bolu ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, yer yer orta, iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli, kıyılarında hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde görülen yoğun kar yağışlarının oluşturduğu taze kar örtüsü nedeniyle çığ hadisesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışlarının oluşturduğu taze kar örtüsü nedeniyle çığ hadisesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batman ve Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Diyarbakır ve Mardin'de kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Mardin çevrelerinde, gece bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.