BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

330 yıl önce ölen adamın mezarı kazıldı cesedi gören polisler de şaşırdı

İngiltere'nin Edinburgh kentinin en ünlü simalarından olan ve yaşadığı dönemde 1000 işçinin ölümünden sorumlu tutulması nedeniyle "Kanlı Mackenzie" olarak adlandırılan avukat Mackenzie'nin mezarı, şehri lanetlediğine inanan insanlar tarafından kazıldı. Olay yerine giden polis ekipleri, adamın cesedinin bozulmamış olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Abone ol

Eski bir Lord Avukatı olan Mackenzie, yaşadığı dönemde 1000 Protestan Sözleşmeci'yi ölüme göndermesiyle biliniyor.

Bu nedenle "Kanlı Mackenzie" olarak adlandırılan adamın ayrıca Edinburgh kentini de lanetlediğine inanılıyor.

Bu düşünceye sahip insanlar, Mackenzie'nin Edinburgh kentindeki mezarına giderek, mezarı kazdı. Adamın kafatasıyla oynayan şahıslar, daha sonra izlerini kaybettirdi.

Polis ekipleri olay yerine gitti

Mezar bölgesinde hareketlilik olduğu ihbarını alan polis ekipleri, hemen bölgeye intikal ederek inceleme gerçekleştirdi. Ekipler, yaptıkları ilk inceleme sonucunda gördükleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Çünkü Mackenzie'nin cesedi neredeyse hiç bozulmadan duruyordu.

Mahkemeye çıkardılar

Polis ekipleri, mezarı tahrip ettiği belirlenen iki genci gözaltına aldıktan sonra mahkemeye sevk etti. Mahkeme heyeti "Ölünün anısına saygısızlık ve mezar tahrip etme" suçundan yargılanan iki gence hapis cezası verdi. İngiltere'de benzer olayların yaşanmasının ardından bu iki genç hakkında verilen hapis cezası, yeniden gündeme geldi. Yetkililer, bu tarz olayların önüne geçmek için büyük çaba harcandığını ifade etti. (Haberler.com)

George Mackenzie of Rosehaugh 1691 yılında hayatını kaybetti

BU FOTO GALERİYE BAKIN
1993 model Tofaş Doğan'ı 200 bin liraya sattı yeni sahibi planını açıkladı
Foto Galeri 1993 model Tofaş Doğan'ı 200 bin liraya sattı yeni sahibi planını açıkladı Galeriye Gözat