BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,91
HABER /  GÜNCEL

33 yıla kadar hapsi istendi

“Son Tango” adı verilen operasyon kapsamında yargılanan Çetinkaya'nın 33 yıla kadar hapsi istendi

Abone ol

“Son Tango” adı verilen uyuşturucu operasyonu kapsamında yargılanan Urfi Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın, 1 ile 33 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Urfi Çetinkaya ve Talip Doğan ile diğer 10 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Süleyman Ersöz, sanıklar Urfi Çetinkaya ile bacanağı Talip Doğan ve Enver Sari'nin örgüt faaliyeti çerçevesinde denetim yapıp, talimatla eroin imal ettirdiklerini söyledi.

Sanıklardan Hüseyin Uysal, Seracettin Dinçer, Mehmet Yılmaz, Sadrettin Çekici, Faruk Alparslan ve Fuat Seyfi Şark'ın da aldıkları bu talimat doğrultusunda Rize ve İstanbul'daki çiftlikte eroin imalatı yaptığını ifade eden Savcı Ersöz, bu kişilerin ayrıca imalat için malzeme temin ettiklerini kaydetti.

Savcı Ersöz, kamyonetinde 505 kilogram eroinle yakalanan şoför Necdet Kaya'nın uyuşturucuyu naklettiğini ifade ederek, suç tarihinde narkotik şubede görevli olan polis memuru Hasan Çüter'in görüştüğü bazı sanıklar aracılığıyla örgüte haber gönderdiğini, telefon ve fiziki takibin engellenmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Savcı Ersöz mütalaasında, Urfi Çetinkaya, Talip Doğan, Enver Sari, Hüseyin Uysal, Seracettin Dinçer, Mehmet Yılmaz, Sadrettin Çekici, Faruk Alparslan ve Fuat Seyfi Şark'ın, “Teşekkül oluşturarak eroin imal etmek” suçundan 22.5'ar yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Necdet Kaya'nın “teşekkül oluşturarak uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 11 yıldan 33 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını isteyen Savcı Ersöz, Hasan Çüter, Musa Güler ve Orhan Tekin'in de ”suç işlemek için kurulan örgüte yardım etmek” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapse mahkum edilmesini talep etti.

Savcı mütalaasında, Mustafa Yılmaz, Mehmet Ali Yılmaz ve Muzaffer Dinçer'in ise delil yetersizliğinden beraatini istedi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti, sanık ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlaması için duruşmayı erteledi.