BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,10
ALTIN 2.471,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

33 Şehit Anıtı'nda çalışmalar hızlandı

Bingöl-Elazığ karayolunda 1993 yılında terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen katliamda şehit düşen 33 asker için yeni anıt yapılıyor.

Abone ol

Bingöl Valiliği, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ve Bingöl Şehit Aileleri Malulleri İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği tarafından müşterek düzenlenen çalışmalarla 33 asker için yol kenarında görkemli bir anıt yapılması için başlatılan faaliyetler tüm hızıyla sürüyor.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Korkut Özarslan, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Öner, Bingöl
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, Elazığ İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Karakoç ve BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen ile birlikte 33 asker anıtında yapılan çalışmaları inceledi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu anıt ile ilgili misafirlerine bilgi aktardı. Anıtın çok güzel bir şekilde inşa edildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, şehitlere yakışır bir düzenleme yapıldığını söyledi. Yeni düzenleme ile birlikte 1993 tarihinde gerçekleşen hain saldırıda şehit olan askerler için birer Türk bayrağı ve bu bayrakların altında da askerlerin resim ile özgeçmişlerinin yazıldığı anıtlar olacağı belirtildi.

İncelemelerini tamamlayan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Korkut Özarslan, imkanları nispetinde anıta tüm destekleri vermeye hazır olduklarını söyledi. Özarslan, şehit anıtları için kendilerine düşeni yapmaya da hazır olduklarını dile getirdi. İncelemelerin ardından 8. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Korkut Özarslan ve beraberindeki heyet helikopterle Elazığ'a hareket etti.