BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Doğu Anadolu kara kışa hazırlanıyor

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü'nün yetki alanında bulanan Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yollar kış aylarına hazır.

Abone ol

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, karayolları bölge müdürlükleri içerisinde kışa en hazırlıklı bölge olduklarını söyledi.

Altıok, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünün çalışmalarını değerlendirdi. Bölgedeki mevsimsel şartların yol yapım ve bakım hizmetlerinde önemli bir etken olduğunu ifade eden Altıok, şunları kaydetti:

''Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki iklim özellikleri hizmetlerimizin yürütülmesinde son derece önemli. Kışa hazırlıklarımız tamamlandı. Karayolları bölge müdürlükleri içerisinde kışa en hazırlıklı bölgeyiz. Ekip, ekipman ve personel olarak hiçbir eksiğimiz yok. Karayolları bakım evlerini kış için faaliyete geçirmeye başladık. Oralara ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Ekim ayının sonunda, kasım ayının ilk haftasında Erzurum'da kar yağışı oluyor. Yüksek rakımlı geçitlerdeki bakım evlerimiz faal bir durumda. Kop geçidi başta olmak üzere Ardahan, Şavşat ve Posof yollarındaki geçitlerde bulunan bakım evlerinde tüm hazırlıklar tamamlandı.''

Altıok, 2010 yılı planlaması kapsamında, 200 kilometre bölünmüş yol ve 150 kilometre de tek yönlü yolun yapımını hedeflediklerini belirterek, 110 kilometrelik bölünmüş yolun bugün itibariyle tamamladığını vurguladı.