BIST 10.616
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.431,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Başsavcı'ya destek verdi

Yalçınkaya'nın bildirisi TBMM'ye müdahale mi? Ankara şimdi bunu konuşuyor. Ana muhalefet bu çıkışı çok farklı gördü.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın türban konusunda tüm siyase partileri uyarması Ankara'da deprem etkisi yarattı.

Yalçınkaya'nın türban bildirisiyle Meclis'e müdahale ettiği yönündeki eleştirilere ana muhalefet partisi katılmadı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''Sayın Başsavcı'nın bu görüşünü TBMM'ye müdahale olarak değerlendirmiyorum, sadece bir uyarı görevi yapıyor'' diyerek savcıya destek çıktı.

MUHALEFETTE YALÇINKAYA AYRILIĞI

Siyasi partiler yankı uyandıran bu çıkışın yansımaları her partide farklı oldu. MHP Yalçınkaya'ya tepki gösterirken, CHP'den gelen tepki bambaşka oldu. TBMM'de kameralar karşısına geçen Trabzon Mmilletvekili Hamzaçebi, Sayıştay Kanunu Teklifinin dünkü görüşmelerinde verilen ''performans denetimi''ne ilişkin önergeye eleştiriler yöneltti.

BAŞSAVCI DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLADI

Ancak Hamzaçebi'nin asıl sözleri Yalçınkaya'nın muhtıra gibi algılanan sözlerine yönelik değerlendirmesiydi. CHP'li vekil, Başsavcı'ya eleştiri getirmedi. Hamzaçebi'ye göre Başsavcı herhangi bir siyasi ayırımı gözetmeden, tüm ilgililere, siyasilere, kamuoyuna düşüncelerini açıkladı.

"BAŞSAVCI UYARI GÖREVİ YAPIYOR"

Hamzaçebi, başsavcının görüşünü müdahale değil, uyarı olarak gördü. Hedefinde AK Parti ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç vardı:

"Sayın Başsavcı'nın bu görüşünü ben TBMM'ye müdahale olarak değerlendirmiyorum, sadece bir uyarı görevi yapıyor. Bu konuda titizlenenler, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın siyasete yönelik, siyasette taraf tutan, siyasette belli kesimleri hedef alan eleştirileri karşısında neden suskun kalmaktadır?"